időjárás 4°C Ignác 2023. február 1.
logo

Érzi a vesztét, ezért a fiatalokat is mozgósítaná Fekete-Győr András

Kreft-Horváth Márk
2021.09.22. 17:20 2021.09.22. 17:33
Érzi a vesztét, ezért a fiatalokat is mozgósítaná Fekete-Győr András

Hol vannak az egyetemisták? Hol vannak a diákok?

– szegezte követőinek a költői kérdéseket Fekete-Győr András a mai videójában, amelyet a közösségi oldalára töltött fel. A Momentum miniszterelnök-jelöltje szerint jórészt idősek mennek voksolni az előválasztási sátrakhoz, aminek állítása szerint nagyon örül, de vélhetően arra számít, hogy emiatt számára kedvezőtlenül alakulnak majd az eredmények. 

A jövőre Gyurcsány Ferenc pártjával közös listán szereplő, parlamenten kívüli politikus szerint ha a fiatalok nem mennek el az előválasztásra, akkor nem sikerül majd megújítani a baloldalt. 

Fekete-Győr András arra is ígéretet tett a videójában, hogy majd online is lehet szavazni, ám ez a lehetőség a baloldali szimpatizánsok csak egy kis részének lesz elérhető, hiszen mint lapunk is megírta, az online időpontfoglaló-rendszer betelt, miután a teljes összeomlás után két nap késéssel sikerült újraindítaniuk a szervert. 

Az internetes szavazás már a kezdettől sarkalatos pontja volt a baloldali összeborulásnak, a DK és az MSZP ellenezte azt, míg a Momentum ragaszkodott hozzá. 

Végül köztes megoldásként egy négylépcsős, bonyolult folyamatot végigcsinálva van lehetőség online voksolni a baloldal háziversenyén. Már az első napon közzétett számokból jól látszott, hogy az online megoldás nem fog működni, hiszen az Országos Előválasztási Bizottság közlése szerint hatvanezren szavaztak a sátrakban, de csak négyezren az interneten. 

Úgy tűnik, a tendenciából  Fekete-Győr András számára is egyértelművé vált, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltségéért folyó verseny számára véget ért, 

emiatt kérhette támogatóit kétségbeesetten arra, hogy menjenek ki a sátrakhoz, és szavazzanak rá ott. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.