Ferenc pápa köszönetet mondott az eucharisztikus kongresszusért

Ferenc pápa levelet küldött Erdő Péter bíborosnak, esztergom–budapesti érseknek.

2021. 09. 29. 17:24
FERENC pápa; ERDŐ Péter
Vatikánváros, 2021. szeptember 25. A vatikáni média által közreadott képen Ferenc pápa (j) fogadja Erdő Péter prímást, esztergom-budapesti érseket Vatikánvárosban 2021. szeptember 25-én. A magánkihallgatáson a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszéltek. MTI/EPA/Vatikáni média Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szentatya levélben mondott köszönetet Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érseknek az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) megszervezéséért. A levélben, amelyet az Esztergom–budapesti Főegyházmegye szerdán juttatott el az MTI-hez, a katolikus egyházfő úgy fogalmazott: 

apostoli utamról visszatérve, szívemben őrzöm azokat a nagy pillanatokat, amelyeket Isten népével együtt éltem meg, akik imádságban egybegyűltek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lezárására.

Ferenc pápa köszönetet mondott Erdő Péternek a munkájáért, hozzátéve, sokak rejtett és csendes együttműködése – püspököké, papoké és lelkipásztori munkatársaké – lehetővé tette mindenkinek, hogy megújítsa lelkét az eucharisztia színe előtt, amely a szeretet és a hit forrása. 

Az egyházfő megköszönte a bíborosnak azt az előrelátást is, amellyel jó megoldásokat javasolt a rendezvény szervezése során jelentkező problémákra és kihívásokra. Végül jelezte, imádkozik Erdő Péterért és a főegyházmegyéért. 

Úgy fogalmazott: „Az Úr áldjon meg titeket bőségesen és támasszon számos, hitben elkötelezett világit, akik Jézus Krisztusról tanúságot akarnak tenni és meg akarják élni a nyolc boldogságot.” A pápa üdvözölte továbbá a főegyházmegye papjait, szerzeteseit és szerzetesnőit, Isten áldását kérve hivatásukra. 

A kongresszust, amelyről lapunk is tudósított, 

szeptember 5. és 12. között tartották Budapesten, a katolikus világesemény záró szentmiséjét Ferenc pápa mutatta be a Hősök terén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.