időjárás 3°C Antal, Antónia 2022. January 17.
logo

Fokozódik a nyomás hazánk déli határán

Forrás: police.hu
2021.09.29. 08:15 2021.09.29. 09:17
Fokozódik a nyomás hazánk déli határán

Határsértőket tartóztattak fel Madarasnál · Mintegy félszáz migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében · Elfogtak egy embercsempészt Dusnoknál · Elfogtak egy embercsempészt és feltartóztattak 77 illegális migránst Bács-Kiskun megyében.

Határsértőket tartóztattak fel Madarasnál

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások kedd este 19 külföldit tartóztattak fel Madaras közigazgatási területén. Az illegális migránsok szír és szomáliai állampolgárnak vallották magukat – olvasható a Police.hu cikkében.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Mintegy félszáz migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében 

A rendőrök az éjszaka folyamán nagyobb csoportokban, 46 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében. Emellett két főt embercsempészés gyanúja miatt állítottak elő.

Ezenkívül a Készenléti Rendőrség járőrei kedd délután 12 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa külterületén – derül ki a rendőrség hivatalos honlapjáról.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Elfogtak egy embercsempészt Dusnoknál

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztályának járőrei kedd este az M9-es autóúton – Dusnok térségében – intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy német férfi vezetett. Rajta kívül a járműben további 14 külföldi tartózkodott, akik pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított – olvasható a Police.hu cikkében.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Elfogtak egy embercsempészt és feltartóztattak 77 illegális migránst Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások kedd éjszaka és szerda hajnalban között Kelebia térségében 32, továbbá Katymár területén 45 illegális migránst tartóztattak fel. A magukat szír, szomáliai, pakisztáni és afgán állampolgárnak valló határsértők jogellenesen jutottak be Magyarország területére, és sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A csoport tagjait rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – áll a cikkben.

A járőrök 0.10-kor az 5404-es számú úton Kiskunmajsa térségében intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy litván állampolgár vezetett. Rajta kívül a gépjárműben további 17 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat.

Borítókép: Az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Fotó: Police.hu