Így gyűrte végleg maga alá Gyurcsány a Jobbikot

Deák Dániel szerint Jakab Pétert és a Jobbikot már az előválasztás első fordulójában bedarálta Gyurcsány Ferenc.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 29. 14:48
Jakab Péter parizer
Forrás: facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik sem eredményvárót, sem sajtótájékoztatót nem tart ma este

– írta közösségi oldalán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet politikai elemzője. A politológus rámutatott: a baloldali előválasztás eredményeiről kiszivárgott információk alapján sem Jakab Péter, sem Fekete-Győr András nem jutottak be a miniszterelnökjelölt-jelöltek választásának második fordulójába.

Deák Dániel úgy fogalmazott: miután a Jobbik és a Momentum már nem tényező, Gyurcsány Ferenc minden ellenállás nélkül irányíthatja a baloldalt, ráadásul a DK lesz a legnagyobb parlamenti frakció a baloldalon.

A helyzetértékelés szerint a DK vezetője csak azért vette be az egész színjátékba Jakabot és azért osztotta rá ezt a bohócszerepet, hogy a Jobbikot is teljesen bedarálja.

Bár a Jobbik Magyarországért Mozgalom Facebook-oldala még viszonylagos kampányüzemmódban van, Jakab Péter saját közösségi oldalán viszont tegnap délután óta csak egy szűkszavú poszt jelent meg a nap folyamán, eredményváró eseményt pedig egyáltalán nem hirdettek meg. Még egyes baloldali médiumok is arról számoltak be, hogy a hozzájuk érkezett nem hivatalos értesülések alapján Márki-Zay Péter jutott be a miniszterelnökjelölt-jelöltek választásának második fordulójába, Dobrev Klára és Karácsony Gergely mögött. 

A miniszterelnökjelölt-jelöltek közül Karácsony Gergely (Párbeszéd–MSZP–LMP) tett közzé részletesebb posztot a tegnap lezárult előválasztási fordulóról, Dobrev Klára (DK) megköszönte a közreműködők részvételét, Márki-Zay Péter (MMM) pedig „Mögcsináltuk” néven eredményvárót hirdetett Hódmezővásárhelyen. Hosszabban értekezett az eseményről Fekete-Győr András (Momentum) is, aki azonban egy képernyőfotó tanúsága szerint nem tudta összeadni a személyesen és az online leadott szavazatok számát, és rossz eredményt írt ki az oldalára. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.