Kövér László: A magyarság híd a Kelet és a Nyugat között

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vendégeit fogadta a Parlamentben Kövér László házelnök.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 11. 16:47
KVR Lszl
Budapest, 2018. december 5. Kövér László, az Országgyûlés elnöke beszédet mond a Megbékélés és fejlõdés - a horvát-magyar kiegyezés 150. évfordulója címmel megrendezett konferencián az Országház Vadásztermében 2018. december 5-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarság mindig is küldetésének érezte, hogy híd legyen Kelet és Nyugat között– fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus vendégeinek fogadásán a Parlamentben. A házelnök kiemelte: a Szent Korona zománcképeit egyaránt díszítik latin és görög nyelvű feliratok, csodálatos módon egyesítve a Nyugat és a Kelet hagyományait.

Kövér László beszédében arra is kitért, hogy a napi politikai vitáknak helyet adó falak között ritkán adatik meg, hogy a testvériség és az egyetértés ennyi elhivatott képviselője legyen egyszerre jelen. 

Kövér László kiemelte: az egyházfők imái és példamutatása sokat jelent az állam vezetőinek is
Fotó: Kovács Attila

A házelnök Szent László király egy leveléből idézett, amelyben az uralkodó bevallja, hogy bűnös ember. „A földi méltóság teendőit nem lehet gyarlóság nélkül előmozdítani” – állt a király levelében. Kövér László hozzátette: ha ezzel egy szentként tisztelt uralkodó is tisztában volt, akkor talán a mai politikusnemzedékek is remélhetnek némi megértést az egyházi vezetőktől.

Arra is emlékeztetett: napjainkban sátáni, sötét erők veszélyeztetik mindazt, amiben a keresztény ember hisz. Veszélyeztetik a kereszténységre épülő civilizációnkat, szabadságunkat és az emberi méltóságunkat. 

– Az önök imái, biztatása és példamutatása ezért sokat jelent nekünk, hogy ki-ki a maga rendelt helyén – mi, képviselők, itt az Országházban –, kellő lelki vértezettel állhasson ellent e kihívásoknak, megerősítve keresztény hitünket, közösségeinket és Istentől rendelt hazánkat – mondta. A házelnök külön köszöntötte a szomszédos országokból érkezett egyházi vezetőket is, és kiemelte: a keresztény hit ma is összefogja térségünk nemzeteit, s ezen alapokra kell építeni. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.