Novák Katalin: Akik toleranciát követelnek, lépten-nyomon gyűlöletet is keltenek

Pert nyert az őt rágalmazó DK-s aktivista, Homonnay Gergely ellen a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2021. 09. 06. 20:57
null
Novák Katalin Család politikáért Felelős Miniszter Asszony Október elsejétől . 20200921 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A jogos, de még a jogtalan kritikákat is tudomásul szoktam venni, ám ez az eset most túlment egy határon. Ez esetben úgy vélem, az emberi méltóság oly mértékig sérült, hogy hangot kellett adni az ügynek. A másik fél nem volt tekintettel arra, hogy én is egy emberi lény vagyok, három kiskorú gyermeknek az édesanyja – nyilatkozta Novák Katalin a Mandinernek, miután a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy év próbaidőre ítélte Homonnay Gergely DK-s aktivistát, aki korábban aljas náci féregnek nevezte őt.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter az interjúban hangsúlyozta: rá kell mutatni arra, hogy akik toleranciát követelnek, akik a gyűlöletkeltés ellen szólalnak fel, azok lépten-nyomon gyűlöletet keltenek. – E folyamatnak szerettem volna állampolgárként gátat vetni – fogalmazott a politikus.

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy a gyűlöletkeltésnek semmilyen kontextusban nincs helye. – Úgy vélem, gyűlöletkeltéssel szemben gyűlöletkeltéssel nem lehet védekezni, ahogy az erőszakkal szemben sem lehet erőszakkal fellépni. Egész egyszerűen a békés eszközökben, a párbeszédben hiszek, csak így tudunk tenni azért, hogy a közbeszéd kulturáltabb legyen, hogy a gyerekeinknek se a gyalázkodást kelljen hallgatniuk nap mint nap” – mondta a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.