Orbán Viktor Budapesten fogadja a szerb miniszterelnököt

A kormányzati csúcstalálkozó során számos újabb, Magyarország és Szerbia együttműködését elmélyítő kormányközi megállapodást írnak alá.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 07. 9:11
ORBÁN Viktor; BRNABIC, Ana
Szabadka, 2019. prilis 15. A Miniszterelnki Sajtiroda ltal kzreadott kpen Orbn Viktor miniszterelnk s Ana Brnabic szerb kormnyf sajttjkoztatt tart az tdik magyar-szerb kormnyzati cscstallkozn Szabadkn, a Vajdasgban 2019. prilis 15-n. MTI/Miniszterelnki Sajtiroda/Szecsdi Balzs Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatodik magyar–szerb kormányzati csúcstalálkozó részeként Orbán Viktor miniszterelnök  Budapesten fogadja Ana Brnabić szerb miniszterelnököt és kormányzati delegációját 

– adta hírül a miniszterelnök sajtófőnöke.  

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a program kedd este munkavacsorával kezdődik, majd a miniszterelnökök és a kormánytagok szerdán a karmelita kolostorban tárgyalnak, először a kormányfők és a szakminiszterek külön-külön, majd együttesen, plenáris ülésen.

A kormányzati csúcstalálkozó témái között – folytatta – a kiemelkedően jó gazdasági és politikai kapcsolatok aktuális kérdései, a két ország, valamint a térségünk előtt álló kihívások, így a koronavírus-járvány utáni újraindítás és az ismét felerősödő illegális migráció is szerepel. 

Emellett számos újabb, Magyarország és Szerbia együttműködését elmélyítő kormányközi megállapodás aláírására is sor kerül – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.