időjárás -1°C Vilma 2021. December 5.
logo
Mostantól kezdve Hódmezővásárhelyen súlyos pénzeket fizethet az, aki megsérti a polgármestert

Szájkosárrendelettel akarja elhallgattatni az ellenzékét Márki-Zay Péter

Borsodi Attila
2021.09.21. 12:04 2021.09.21. 13:35
Szájkosárrendelettel akarja elhallgattatni az ellenzékét Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely történetének leghazugabb polgármestere, nincs még egy városvezető Magyarországon, akit ennyiszer ítéltek volna el a bíróságok hazugságért és rágalmazásért – bocsátotta előre keddi közleményében a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete. Hozzátették: mindezek ellenére Hódmezővásárhely polgármestere a város keddi közgyűlésén az önkormányzati szervezeti és működési szabályzat (szmsz) módosítása során egyfajta szájkosárrendeletet létrehozva megpróbálja elhallgattatni az ellenzékét.

Szavaik szerint Márki-Zay Péter igyekszik megakadályozni, hogy számon kérjék rajta városvezetői sikertelenségét, az elvesztett milliárdos beruházásokat, azt, hogy évek óta semmit sem fejlődik Hódmezővásárhely.

– Márki-Zay Péter szájkosárrendelete értelmében bármely képviselő kezdeményezheti egy másik képviselő 10-50 ezer forintig terjedő azonnali megbüntetését, ha az szerinte a polgármesterre vagy egy másik képviselőre nézve sértő dolgot mond. A büntetésről a polgármester többsége dönt, vita nélkül. A rendeletben nincs meghatározva, mi számít sértőnek, sem az, hány alkalommal lehet a statáriális büntetést egy ülésen vagy egy képviselővel szemben alkalmazni – mutatott rá a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete. Hozzáfűzték: az szmsz módosítását, így a szájkosárrendelet létrehozását a polgármester többsége megszavazta, a Fidesz–KDNP képviselői nemmel szavaztak.

– A szájkosárrendelettel a polgármester ismét megmutatta, hogy miközben jogállamról és demokráciáról beszél, a legsötétebb diktatúrákat idézően cselekszik.

Márki-Zay Péter sokszorosan bizonyította Hódmezővásárhelyen, hogy a polgármesteri tisztségre teljességgel alkalmatlan, immáron az is világos, hogy bármilyen közösség vezetésére méltatlan – hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt helyi szervezete.