Több mint ötven világháborús bombát találtak a Gerence patak medrében

A mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá és egyben könnyen megközelíthetővé.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 08. 12:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Távolról nézve úgy tűnt, mintha csak nagyméretű halak pihentek volna a Gerence patakban, Bakonybél külterületén a Szajhavölgyi rét mellett. Közelebb érve azonban szunnyadó világháborús robbanótestek formája rajzolódott ki a mederben” – írta Gajdos Milán hadnagy a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook-oldalán.

Az évtizedek során már elrozsdásodott, de még mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá és egyben könnyen megközelíthetővé. 

Az alakulat tűzszerészei összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű német gyártmányú aknavetőgránátot, 17 darab nyolc centiméteres, ugyancsak német aknavetőgránátot és egy Faustpatrone 2-es kézi páncélelhárító eszközt emeltek ki a patakból.

Gajdos Milán hozzátette: állapotfelmérésük során Zsolnay Gábor százados, járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanótestek szállíthatók, így el is vitték azokat a helyszínről a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítés céljából.

A képeket készítette: Kapitány Gábor hadnagy és Vass Tamás főtörzsőrmester
Forrás: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.