Tömegesen állították meg a migránsokat a hajnali órákban

Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében összesen közel hetven határsértőt tartóztattak fel néhány óra alatt.

Forrás: police.hu2021. 09. 30. 8:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegális határsértőket tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi osztály kutyás alosztályának járőrei a honvédekkel együttműködve ma hajnalban 0 óra 10 perckor 21 illegális migránst tartóztattak fel Szeged Gyálarét külterületén, a Tisza árterében. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a police.hu.

Embercsempész és több mint negyven migráns Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások szeptember 29-én 23 óra 30 perc és szeptember 30-án 2 óra 10 perc között Gara térségében 13, Katymár területén 10, Bácsbokodnál pedig 18 illegális migránst tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló határsértők jogellenesen jutottak be Magyarország területére, és sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A csoport tagjait visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök 1 óra 45 perckor az 55-ös számú főúton Baja térségében intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy litván állampolgár vezetett. Rajta kívül a gépkocsiban további 5 külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztálya embercsempészés gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A 36 éves férfit a rendőrök előállították és őrizetbe veszik. Kihallgatását követően a nyomozók kezdeményezik a letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – visszakísérték a biztonsági határzárhoz – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Borítókép: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.