időjárás 1°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A szankciók miatt ki kell vezetni a benzinárstopot

Újabb fiatal családok kaptak otthonteremtési támogatást

Forrás: MÉSZÁROS CSOPORT
2021.09.22. 18:34 2021.09.22. 19:01

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványnak köszönhetően 31 fiatal pár részesült 67,5 millió forint összegű otthonteremtési támogatásban. Új lakóingatlan építésre ötmillió, felújításra pedig 1,5 millió forintért pályázhattak a Felcsúton és Alcsútdobozon élő, gyermeket nevelő párok – tudatta a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány.

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítványt 2017-ben hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy olyan életkezdési lehetőséget adjon a térségben élő fiataloknak, amellyel megalapozhatják jövőjüket, otthont teremthetnek családjuknak. Az alapítvány közleménye szerint az új lakás vásárlására vagy építésére a 35 évnél fiatalabb házaspárok vagy élettársak pályázhattak ötmillió forintnyi támogatásra, használt lakásra négymillió forint volt a felső határ. A pályázat nyertesei ennek fejében vállalják, hogy legalább tíz évig otthonuk lesz a település. A már lakóingatlannal rendelkező fiataloknak az alapítvány 1,5 millió forint értékben nyújt otthonbővítési, felújítási segítséget hasonló feltételekkel, esetükben az életkor felső határa negyven év. A Váli-völgyben élő fiatalok közül ezúttal a Felcsúton és Alcsútdobozon élők jelentkezhettek a támogatásra, a beérkezett pályázatokból 31 kérelmet támogatott összesen 67,5 millió forint összegben az alapítvány. A támogatói okiratot a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontjában rendezett ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át a szerencsések Homlok-Mészáros Ágnestől, a kuratórium újonnan kinevezett elnökétől – ismertette az alapítvány.

Az otthonteremtési támogatáson túl az alapítvány ösztöndíjjal segíti az Alcsútdobozon, Felcsúton, Tabajdon, Válon, Kajászón és Vértesacsán élő, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő általános és középiskolai diákokat is. A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány az elmúlt öt évben összesen 612 millió forinttal segítette a családokat – olvasható a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.