A jobboldali szerepjátékos

„Egy magát nemzetinek tartó jobboldali ember sosem árulna egy gyékényen azokkal, akik 2004. december 5-én megtagadták a nemzet határon túli létformára kényszerített részét” – írta Zsigmond Barna Pál a Mandineren megjelent cikkében.

Forrás: mandiner.hu2021. 10. 20. 11:01
Mrki-Zay Pter
Hdmezvsrhely, 2018. mrcius 19. Mrki-Zay Pter (fggyetlen) polgrmester beszl a hdmezvsrhelyi kzgyls lsn a vroshza dsztermben 2018. mrcius 19-n. MTI Fot: Ujvri Sndor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magát hamisan jobboldalinak beállító, a baloldal üdvöskéjévé vált Márki-Zay Péter csak azért nem szándékozik elvenni a külhoni magyarok szavazati jogát, mert az bonyolult lenne és túl nagy politikai árat kellene érte fizetni. Ezt és ehhez hasonló cifraságokat mondott a vásárhelyi, összevissza beszélő polgármester. Igazodik Dobrev Klárához és a baloldali főnökhöz, Gyurcsány Ferenchez. Korábban igyekezett nemzeti húrokat pengetni, de a megszólalásai hamisan szóltak, és persze a végére kiderült, hogy nemzetpolitikai tekintetben is virtigli baloldali. Amolyan progresszív marxista, azonnal igazodik a gyurcsányi hagyományokhoz – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

A Mandiner vendégszerzője szerint 

„egy magát nemzetinek tartó jobboldali ember sosem árulna egy gyékényen azokkal, akik 2004. december 5-én megtagadták a nemzet határon túli létformára kényszerített részét, akik a lehető legaljasabb szociális demagógiával uszítottak magyart a magyar ellen. 

Egy valóban konzervatív, nemzeti politikus sohasem engedhetné meg magának, hogy Vadai Ágnessel, Szabó Tímeával kerüljön egy platformra, akik már a határon túli nemzettársaink említése hallatán dührohamot kapnak, és habzó szájjal tiltakoznak bármilyen az ő helyzetük jobbítását célzó anyaországi akció ellen. Még a legegyszerűbb szájmaszkokat is sajnálták a külhoni magyar testvéreinktől, miközben azok nagy bajban és kiszolgáltatott helyzetben voltak, mondván róluk nem Magyarországnak, hanem Romániának, Szlovákiának, Szerbiának, Ukrajnának kell gondoskodni. 

Eközben nem győznek krokodilkönnyeket ejteni a szintén nehéz helyzetben lévő, azonban Magyarország országhatárát illegálisan és erőszakos módon átlépni szándékozó migránsokért.

Talán eddig sokan azt gondolták, hogy a nemzet ügye iránti elkötelezettség, a határon túl élő magyarok érdekeinek a védelme egy magát konzervatívnak valló politikus értékrendjének magától értetődő része, amit nem lehet pillanatnyi politikai alku tárgyává tenni” – írta Zsigmond Barna Pál, aki szerint lehullt a lepel, ugyanis a magát demokratának prezentáló Márki-Zay úton-útfélen arra a Székelyek Világszövetsége nevű szervezetre hivatkozik mint szövetségesére a nemzeti kérdésekben, amelyik finoman fogalmazva kétes háttérrel rendelkezik. 

Ez, a honlapja szerint három országban is székhellyel rendelkező szervezet több magyarellenes provokációt is elkövetett már az elmúlt években.

Olyan akciók fűződnek a vásárhelyi polgármester szövetségesének nevéhez, mint a székelyek önálló nemzetiségként való elismerésére irányuló népszavazási kezdeményezés, de időről időre Romániában is zavart keltenek, amikor népszámlálások időszakában indítványozzák, hogy önálló nemzetiségként ismerjék el a székelyeket. Ez egy régi szekus trükk, ami Nicolae Iorga román nacionalista történész és politikus azon „megállapításán” alapul, hogy a székelyek tulajdonképpen elmagyarosított románok és amivel Ceauşescu után mindegyik nacionalista, magyargyűlölő román szervezet próbálkozott, eddig lényegében sikertelenül. 

Ennek a törekvésnek egyetlen célja az erdélyi magyar közösség megbontása, megosztása és ezen keresztül az érdekérvényesítési képességük csökkentése például a közösségi-nyelvi jogok területén

 – fogalmazott a Mandiner vendégszerzője.

Zsigmond Barna Pál szerint a szervezet alelnöke az a Csibi Barna, aki nyilvánosan elégetett egy Avram Iancut jelképező bábut, és egy plakátot helyezett ki Csíkszeredában, az alábbi szöveggel: „Szégyelld magad, már megint zsidónál vásároltál!” Ez a csoportosulás a baloldal miniszterelnök-jelöltjének szövetségese, hivatkozási alapja nemzetpolitikai kérdésekben.

Márki-Zay ezzel a hozzáállásával ismét azt bizonyítja, hogy számára a jobboldaliság és a konzervativizmus csupán szerepjáték, ő pedig mindenekelőtt egy, a hatalom megszerzéséért bármire képes, Gyurcsánnyal is lepaktálni hajlandó karrierista baloldali politikus 

zárta sorait a szerző.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Ujvári Sándor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.