„Az idősek számíthatnak a kormányra”

Minden társadalom kiemelt feladata az idősek védelme és biztonságuk garantálása – közölte Zsigó Róbert államtitkár a parlamentben.

Magyar Nemzet
2021. 10. 04. 14:01
ZSIG Rbert
Budapest, 2020. október 19. Zsigó Róbert, a családokért felelõs tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szólal fel napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában az október elsején megtartott idősek világnapjára utalva elmondta: Magyarországon ma mintegy 2,2 millió idős honfitársunk él, akiknek ilyenkor megköszönjük az életük munkáját és azt, hogy felépítették, valamint fenntartották nekünk az országot.

– Ma új szövetségre van szükség a fiatalok és az idősek között 

– idézte Ferenc pápa szavait a képviselő, majd emlékeztetett arra, hogy amikor a szentatya Magyarországon járt, egyetértését fejezte ki a gyermekek és a családok védelmét szolgáló hazai intézkedésekkel kapcsolatban.

– Tény, hogy a Fidesz–KDNP 2010-es választási győzelme óta több lehetőséghez jutnak a nyugdíjasok, szemben a baloldali kormányok megszorításaival 

– húzta alá Aradszki, kiemelve, hogy a nyugdíjak 44 százalékkal emelkedtek az elmúlt 11 évben, míg a vásárlóértékük 10 százalékkal nőtt. 

Továbbá a kormánypárti politikus emlékeztetett, hogy lehetőség nyílt a nagyszülői gyed igénybevételére, a gazdasági növekedésnek köszönhetően pedig lehetőség van nyugdíjprémium kifizetésére is, ami a baloldali kormányok idején nem történt meg, valamint a koronavírus-járvány idején sem hagyták magukra az időseket.

– A felsorolt intézkedések azt igazolják, hogy az idősek számíthatnak a kormányra 

– tette hozzá.

– Minden társadalom kiemelt feladata az idősek védelme és biztonságuk garantálása – közölte válaszában Zsigó Róbert. Az államtitkár szintén kiemelte, hogy az idősek világnapján köszönetet mondunk szüleinknek, nagyszüleinknek és dédszüleinknek, hogy felépítették az országot. 

– Nem igaz az az állítás, hogy mi tartjuk el az időseket, mivel éppen ők tartottak el bennünket

– közölte a politikus, akinek az a jó híre van a nyugdíjasok számára, hogy rekordnagyságú nyugdíjprémiumot fognak kapni. 

Mint Zsigó Róbert emlékeztetett, a kormány 2010 óta minden eszközzel igyekszik megbecsülni az időseket, ezért Erzsébet- és rezsiutalvány formájában is támogatták az elmúlt években a nyugdíjasokat.

– A szocialista–liberális kormánykoalíció nyugdíjadót akart kivetni, bevezették a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és elvették a 13. havi nyugdíjat, amit mi visszaépítünk. Az idősek biztosak lehetnek abban, hogy nem fogjuk hagyni a baloldalnak, hogy a közösen elért eredményeket tönkretegye 

– tette hozzá Zsigó Róbert.

Borítókép: Bruzák Noémi/MTI

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.