időjárás 2°C Artúr, Vince 2022. January 22.
logo

Balaton-kerülő autós felvonulással tiltakoznak a baloldali hazugságok ellen

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.15. 12:54 2021.10.15. 13:11
Balaton-kerülő autós felvonulással tiltakoznak a baloldali hazugságok ellen

Autós demonstrációt hirdetett a Zamárdi Polgári Asztaltársaság „1956 szellemében” a Balaton körül. Felhívásukra vasárnap délelőtt csaknem félszáz, transzparensekkel, zászlóval feldíszített autó – mintegy 150–200 résztvevő – indult útnak Zamárdiból, hogy az óra járásával megegyező irányban megkerüljék a Balatont.

Gál Péter a vasárnapi demonstrációt szervező bizottság nevében az MTI-nek elmondta: eredeti terveik szerint az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából szerveztek autós megemlékezést, ám az elmúlt hetek belpolitikai eseményei arra késztették őket, hogy ezzel kapcsolatosan is hangot adjanak véleményüknek, miszerint „elég volt a hazugságból”.

Hozzátette: „1956 a szabadság forradalma, 2006 az igazság forradalma” –, ezt üzenik az autós demonstráció résztvevői, valamint azt, hogy „erkölcsi és szellemi megújulásra van szükség”.

A szervezők a demonstrációt politikai rendezvényként bejelentették a rendőrségnek, biztosítást azonban nem kértek. Mint azt Gál Péter hangsúlyozta: a szabályok megtartására, a figyelmes, másokat nem akadályozó közlekedésre minden résztvevő figyelmét felhívták.

A demonstrációhoz mintegy húsz Balaton körüli településről jelezték részvételüket. A konvojhoz menet közben is lehet csatlakozni, illetve abból ki lehet válni. Az autós demonstrálók, egy hosszabb badacsonyi megállás kivételével, a tervek szerint folyamatosan haladnak. A tüntetés Siófokon zárul.

Az őszödi beszéd kiszivárgásának és az ezt követő Gyucsány-terrornak a 15. évfordulóján a Békemenetet is újra megszervezik majd október 23-án. 

A menetet Orbán Viktor a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út találkozásánál fogadja, ezzel szintén emléket állítva a 2006-os véres eseményeknek. 

Ezt megelőzően október 21-én debütál a mozikban az Elk*rtuk című film is, amely szintén a tizenöt évvel ezelőtti eseményeket dolgozza fel. Kálomista Gábor filmjének bemutatását korábban a budapesti mozik megpróbálták szabotálni, a jegyfoglalási adatok szerint azonban telt házas vetítések várhatóak országszerte. 

Borítókép: MTI/Varga György