időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Dobrev Klára elismerte vereségét

Magyar Nemzet
2021.10.17. 20:37 2021.11.05. 12:55
Dobrev Klára elismerte vereségét

Bár a baloldali előválasztás második fordulója során leadott szavazatok összesítése még nem fejeződött be, de az már eldőlt, hogy a baloldali miniszterelnök-jelölt-aspiránsok háziversenyét Márki-Zay Péter nyerte meg.

Pár perce felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje

– jelentette ki Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a baloldali előválasztás második fordulójáról szóló vasárnap esti sajtótájékoztatón.

A második fordulóban Márki-Zay Péter szinte végig magabiztosan vezetett, e pillanatban a 19-ből 12 megye és a 18-ból 12 budapesti választókerület eredményei alapján a szavazatok 59,4 százalékát, Dobrev Kára a 40,6 százalékát tudhatja magáénak.

Az előzetes eredményekre tekintve egyébként az látható, hogy Márki-Zay elsősorban Budapesten, míg riválisa, Gyurcsány Ferenc felesége vidéken szerepelt jobban az előválasztáson.

Márki-Zay és Karácsony együtt az eredményváróban Fotó: Mirkó István

Végleges eredmények későbbre várhatók, de ez a lényegi kérdéseket vélhetően már nem befolyásolja.

A borítóképen Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje beszédet mond pártja XI. kongresszusán és baloldali előválasztási kampánynyitó rendezvényén a kongresszusi központban 2021. augusztus 29-én Fotó: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsány-show

Kocsis Máté: Életbe lép a Gyurcsány-Márki-Zay paktum

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.