Egy nap alatt több mint háromszáz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök

Öszesen 363 határsértőt tartóztattak fel és 150 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: police.hu2021. 10. 20. 8:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 19-én összesen 363 határsértőt tartóztattak fel és 150 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök tizennégy esetben összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Jánoshalma, Bácsalmás, Gara, Tompa, Homorúd, Mélykút és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 36 esetben, összesen 243 határsértőt tartóztattak fel Deszk, Szőreg, Makó, Szeged, Ruzsa, Röszke, Mórahalom, Zsombó, Kübekháza, Öttömös, Apátfalva és Ásotthalom közigazgatási területén.

Fejér megyében, Dunaújváros területén a rendőrök tizenegy illegális migránst fogtak el.

Pest megyében, Inárcsnál tíz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, tunéziai, török, líbiai, koszovói, algériai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök az elmúlt napon Bács-Kiskun megyében hét alkalommal, Csongrád-Csanád megyében három esetben, összesen 150 főt akadályoztak meg az ország területére történő illegális határátlépésben.

Hazánk területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt tizenegy embert fogtak el, két esetben embercsempészés, egyben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – írja a Police.hu.

Hetvenegy határsértő Bács-Kiskun megyében

Az egyenruhások a csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 19-én 23.30-kor Katymár közigazgatási területén tizennégy határsértőt tartóztattak fel, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Csátalja térségében október 20-án 0.10-kor tizenegy, 4.55-kor pedig további negyvenhat, magukat szír állampolgárnak valló külföldit tartóztattak fel.

A csoportok tagjai jogellenesen jutottak be Magyarország területére és sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Illegális határsértő csoportokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 110 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Nagylak Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a szegedi polgárőrökkel, honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. október 19-én 22.10-kor 14 fő, 23 órakor 32 fő, október 18-án 0.10-kor 19 fő, 2.50-kor tíz fő, 3 órakor húsz fő és 3.45-kor 15 fő határsértőt tartóztattak fel Apátfalva, Mórahalom, Öttömös, Kiszombor, illetve Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai pakisztáni, bangladesi, szomáliai, afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el – írja a Police.hu.

Borítókép: Police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.