Fekete-Győr András saját magát buktatta meg

Meghökkentő nyilatkozatok és botrányos kijelentések sora tarkította Fekete-Győr András pártelnöki munkáját, amik végül a bukásához vezettek. Az exelnök legutóbb egy nap alatt került önellentmondásba, mivel kedden arról beszélt, hogy pár hónapot képes már csak Magyarországon tölteni, és ha ismét a Fidesz nyeri a választásokat, akkor inkább elhagyja az országot, ám ennek ellenére is abban reménykedik Fekete-Győr, hogy országgyűlési képviselő lehet, mivel szerinte befutó helyet kaphat a baloldal közös választási listáján.

2021. 10. 17. 7:23
A baloldali politikus a saját miniszterelnök-jelölti esélyeit rontja a megszólalásaival
A baloldali politikus a saját miniszterelnök-jelölti esélyeit rontja a megszólalásaival Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum bukott elnöke, Fekete-Győr András a héten a Facebook-oldalán azzal „fenyegetőzött”, hogy elhagyja Magyarországot, mivel úgy fogalmazott, hogy „néhány hónap Orbán-rendszert vagyok hajlandó még elviselni”. 

Érdekes, hogy a Momentum bukott exelnöke ennek ellenére az ATV Egyenes beszéd című műsorának a hétfő esti adásában elmondta: bízik abban, hogy ott lesz 2022 után a parlamentben és rajta lesz a közös listán. Emlékezetes, hogy kínos és kellemetlen esetek sora jellemezte a balliberális politikus pályafutását, amik végül a bukásához vezettek. Mint ismert, a Momentum küldötteinek a kétharmada szavazott Fekete-Győr ellen az általa kezdeményezett bizalmi szavazáson.

Azt, hogy a kommunikáció problémákat okoz Fekete-Győrnek, az is bizonyítja, hogy a politikus hebegett-habogott, sokszor teljesen tanácstalannak tűnt, amikor tavasszal Gulyás Márton Partizán nevet viselő YouTube-csatornájának adott interjúban olyan alapvető kérdésekre sem tudott válaszolni, hogy mit jelent az egységesült ellenzék. 

Emlékezetes volt az is, hogy még augusztusban az EFOTT fesztiválon különös Facebook-sztorit osztott meg a politikus, amiben azt közölte: „B…szatáskát jól megpakoltuk tegnap, ezért kis csúszással jönnek a sztorik”.

Nyáron, az egész világot lázban tartó afganisztáni helyzet kapcsán a Momentum első embere Orbán Viktor és a magyar kormány felelősségét taglalta, amikor közölte: „Vannak, akik ilyenkor is képesek örülni. Akik az emberi gonoszság ilyen szintjére voltak képesek eljutni. Ők alkotják a mai Fidesz-kormány gerincét.” Fekete-Győr számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy bakot lőtt, mivel a bejegyzést gyorsan törölte.

Később az sem tett jót Fekete-Győr miniszterelnök-jelölti kampányának, amikor a vlogger Osváth Zsolttal beszélgetett autózás közben, és azt mesélte: 

volt egy elektromos rollere, ami nagyon koszos volt és gondolta, hogy lemossa, ezért betette a zuhany alá. 

A roller elektronikus rendszere pedig – nem meglepő módon – feladta a küzdelmet és tönkrement. Osváth Zsolt láthatóan megdöbbenve fogadta a történetet, és ironikusan csak annyit kérdezett a politikustól: „és rád bízzuk az országot?” 

Fekete-Győr Andrásnak már politikai pályafutása elején is voltak meghökkentő kijelentései: 2017 októberében videóinterjú készült a pártelnökkel a „kisméretű atomerőművekről,” amely akkoriban a Momentum programjának egyik sokat hangoztatott ígérete volt.

Kisméretű atomerőmű, például egy napelem-kollekció egy ház tetején

– mondta Fekete-Győr, majd az újságíró többszöri visszakérdezésére sem látta be újabb tévedését.

Azt megelőzően pedig az Azonnali által készített videóinterjújában a Momentum elnöke Józsefvárosban tartott lakossági fórumot, de nem igazán volt tisztában magával a kerülettel. Arra a kérdésre, hogy melyik józsefvárosi közterekre tenne ingyenes wifi-elérhetőséget, a momentumos elnök először visszakérdezett, majd egyedül a Rákóczi teret említette. Pár másodperces kínos csönd után közölte: „Nem sorolnék tereket.” 

Arra a kérdésre, hogy melyik helyeket mutatná meg egy turistának a VIII. kerületben, a Liliom utcát és környékét említette, azonban a baloldali médium azzal szembesítette interjúalanyát, hogy az a IX. kerülethez tartozik. Fekete-Győr András ezután sem ismerte be hibáját, hanem ragaszkodott az általa mondottakhoz.

Borítókép: Havran Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.