Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Hazánk Bukaresttel tárgyal a román fertőzöttek magyarországi kezeléséről

Megtelt a román egészségügyi ellátórendszer, szerdán már egy szabad intenzív terápiás ágy sem volt keleti szomszédunknál.

Magyar Nemzet
Forrás: Maszol.ro2021. 10. 07. 11:33
A man sits in a wheel chair while taking in oxygen from a mobile tank and waiting to be placed on an extra bed in the COVID-19 ward of Marius Nasta Pneumology Institute
A man sits in a wheel chair while taking in oxygen from a mobile tank and waiting to be placed on an extra bed in the COVID-19 ward of Marius Nasta Pneumology Institute in Bucharest, Romania October 3, 2021. Picture taken October 3, 2021. Inquam Photos/Octav Ganea via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ROMANIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ROMANIA Fotó: Octav Ganea/REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nehezebben birkózik meg a koronavírus-járvány terjedése miatt megnövekedett betegek számával a román egészségügy, ezért Bukarest tárgyalásokba kezdett hazánkkal annak érdekében, hogy kezelésre szoruló, súlyos állapotban lévő betegeket fogadjanak be – közölték hivatalos források az Europa FM-mel.

A Maszol.ro arról számolt be, hogy a híradások szerint 

egyelőre Magyarország az egyetlen állam, amellyel ilyen irányú tárgyalásokba fogott Románia,

miután két héttel ezelőtt Szijjártó Péter külügyminiszter és külügyminiszter felajánlotta Magyarország segítségét. Az Aradi Megyei Sürgősségi Kórház orvosai éppen szerdán kérték a szomszédos ország segítségét ezen a téren.

Az eddigi tárgyalásokon arra jutottak, hogy csakis mentőautóval lehetne szállítani a betegeket keleti szomszédunknál, a repülővel történő szállítás ugyanis nem megoldható, mivel a számukra létfontosságú oxigénpalackok veszélyesek lehetnek a magasban. A tervek szerint a hazai kórházakba – kapacitásuk alapján – főként a határmenti megyékből szállítanának át betegeket. Az erdélyi portál hozzátette: 

szerdán egyetlen szabad intenzív terápiás ágy sem volt Romániában Covid-19-betegek kezelésére, 

leszámítva azokat, amelyeket az alapbetegségük mellett koronavírussal is megfertőződött pácienseknek különítettek el a kórházakban.

(A borítóképen egy romániai Covid-osztály. Fotó: Octav Ganea/Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.