Ismét emelkedett a koronavírusos betegek száma

A kormányzati tájékoztatás szerint továbbra is az oltás jelenti az egyetlen hatásos megoldást a fertőzés ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 10. 20. 9:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt huszonnégy órában 1668 új fertőzöttet igazoltak hazánkban, amellyel az aktív fertőzöttek száma 15 711 főre emelkedett. Jelenleg 1058 fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 145-en lélegeztetőgépen vannak, és elhunyt harminc, többségében idős, krónikus beteg – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató portálon.

A közlemény kiemeli, hogy folyamatosan emelkedik a beoltottak száma: Magyarországon eddig 5 929 164 fő vette fel a koronavírus elleni védőoltást, akik közül 5 706 773-an már a második oltást is megkapták, 1,33 millió ember pedig a harmadik dózist is felvette.  

A portál emlékeztet: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. 

Mint írják: a magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. 

A kormányzati tájékoztatás arra is felhívja a figyelmet, hogy a kormány újabb közel 800 ezer antigéngyorstesztet biztosít a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését. A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet, most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék koronavírus-gyanús betegeket a nagyszámú szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkező páciensek közül.

Borítókép: Unsplash

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.