Tanodai diákokat fogadott a világkiállításon a kormánybiztos

A gyerekek vadászatról és állatokról kérdezték Kovács Zoltánt.

Békés Bence
2021. 10. 12. 20:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zoltán kormánybiztos kedden fogadta az Egy a Természettel – Vadászati és Természeti Világkiállításon az újpesti Rácz Gyöngyi Közösségi Központ Tanodájának tanulóit és pedagógusait.

A délutáni felzárkóztató oktatásban részesülő tanulási és magatartási zavarokkal küzdő gyerekek vadászatról és állatokról kérdezték a kormánybiztost, aki a sűrű programja ellenére szívesen állt a rendelkezésükre.

A Magyar Nemzetnek elmondta, hogy azért tatja fontosnak a gyerekekkel való beszélgetést, és azért örül, hogy több felzárkóztató tanoda is meglátogatta a világkiállítást, mert a vadászatnak, az erdő- és vadgazdálkodásnak, valamint a természetvédelemhez kötődő foglalkozásoknak van szerepe a társadalmi felzárkózásban. 

Például a vadászat miatt a jómódú vendégek elmennek a kevésbé iparosodott, hátrányos helyzetű térségekbe is, mint például az Ormánság, ahol bevételt és munkalehetőséget teremtenek ezzel. Az erdő- és vadgazdálkodás, valamint a védett területek kezelése olyan vonzó, természetközeli szakmákat kínál számukra, amelyek szintén a felzárkózás lehetőségeit színesítik. Szerinte az állatok és a természet szeretete jó motiváció lehet a tanulásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.