Ismét több száz migráns próbált hazánk területére jutni egyetlen nap alatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök november 22-én összesen 311 határsértőt tartóztattak fel, és 65 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: police.hu2021. 11. 23. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.
  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Solt, Orgovány, Vaskút, Bátmonostor, Baja, Tompa és Csátalja közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 41 esetben összesen 222 határsértőt tartóztattak fel Újszentiván, Röszke, Szeged, Kübekháza, Makó, Ásotthalom, Pusztamérges, Kiszombor, Balástya, Domaszék, Öttömös, Deszk és Mórahalom közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében két esetben tíz határsértőt tartóztattak fel Sopronhorpács és Nagylózs külterületén.
  • Tolna megyében egy esetben négy határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.
  • Pest megyében egy esetben 19 határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén, Budapesten egy esetben két határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, eritreai, algériai, tunéziai, líbiai, iráni, török, palesztin, marokkói és jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Az elmúlt 24 órában öt esetben összesen 53 főt Bács-Kiskun megyében, és egy esetben 12 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben Csongrád-Csanád megyében.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hat esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.