Már több mint másfél millió ember élt a harmadik oltás lehetőségével

Péntekre újabb 8370 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, valamint életét vesztette 116 beteg.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 11. 12. 9:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint 

péntekre újabb 8370 új fertőzöttet igazoltak, valamint elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg.

Ezzel a járvány kezdete óta a fertőzöttek száma 939 784, az elhunytak száma pedig 31 867 főre emelkedett. A delta variáns agresszív terjedése miatt a kórházban lévők száma is folyamatosan emelkedik: jelenleg 5147 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 509-en vannak lélegeztetőgépen. Közben a gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 818 336 fő fel a betegségből.

A kormányzati portál információi szerint a beoltottak száma összesen 5 992 142 fő, közülük 5 768 941-en a második, 1 527 000-en pedig már a harmadik oltást is felvették.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében a kormány 2021. november 22–28. között oltási akcióhetet indít. A november végére meghirdetett oltási akció során 101 megyei és városi kórházban reggel és este hét óra között várják azokat, akik szeretnének élni az oltás lehetőségével.

A megemelt kapacitással működő kórházak ezúttal időpontfoglalás nélkül is várják az oltatlanokat, valamint az elmaradt második és az emlékeztető, harmadik oltást igénylőket is.

Az időpontfoglalást azoknak javasolják, akik előzetesen már regisztráltak az Eeszt.gov.hu honlapon. Akik viszont enélkül jelennek meg az oltópontokon, érkezési sorrendben fogják megkapni a koronavírus elleni vakcinát. Az oltási akcióhéten azok a védettséget még nem szerzett személyek is megjelenhetnek, akik eddig még nem regisztráltak a Vakcinainfó.gov.hu honlapon. Esetükben a helyszínen, egy formanyomtatvány kitöltésével zajlik majd a regisztráció. Emellett az oltási akcióhéten az érintett, még oltatlan munkavállalók is élhetnek az első oltás lehetőségével, sőt az oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetik a vakcinát.

Borítókép: grafika (Fotó: Koronavírus.gov.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.