Márki-Zay megoldása a magas benzinárakra: Járjanak kisebb autóval!

Hódmezővásárhely első embere szerint az üzemanyagok árának maximálása nem a jó megoldás, helyette inkább amerikai mintára kellene cselekedni.

Forrás: blikk.hu2021. 11. 17. 13:10
2021.10.23. Budapest Egységben a szabad Magyarországért! Október 23-i ellenzéki gyűlés Fotó: Máté Krisztián (MK) Ripost képen: képen: Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje Fotó: Máté Krisztián Forrás: Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interjút adott a Blikknek a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, ahol több aktuális kérdés, így a benzin és a gázolaj árának maximálása is terítékre került. 

Ennek kapcsán a baloldal megmentőjének kikiáltott politikus kijelentette, hogy vannak szokatlan, piaci alapon nehezen indokolható lépések válsághelyzetben, ugyanakkor tartósan 

végtelenül károsnak tartja, ha a piaci folyamatokba az állam felelőtlen módon akar beleavatkozni. 

Hódmezővásárhely első embere szerint ugyanis a benzin árának befagyasztása nem a jó megoldás, helyette inkább amerikai mintára a következő mintát tartaná követendőnek: 

 Az Egyesült Államokban azt láttam, hogy amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet, vagy hibridet vettek, és nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába.

 Lehet csökkenteni a jövedéki adót, de meg kell mondani, honnan fogjuk elvenni ennek az anyagi fedezetét

 – fogalmazott. 

Köztudott, Márki-Zay szerint a rezsi csökkentése is ostobaság. Mint korábban kijelentette:

Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat

 – hangoztatta. 

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.