időjárás 23°C Ottó 2022. július 2.
logo

Márki-Zay megoldása a magas benzinárakra: Járjanak kisebb autóval!

Elek Nikoletta
Forrás: blikk.hu
2021.11.17. 13:10 2021.11.17. 14:44
Márki-Zay megoldása a magas benzinárakra: Járjanak kisebb autóval!

Interjút adott a Blikknek a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter, ahol több aktuális kérdés, így a benzin és a gázolaj árának maximálása is terítékre került. 

Ennek kapcsán a baloldal megmentőjének kikiáltott politikus kijelentette, hogy vannak szokatlan, piaci alapon nehezen indokolható lépések válsághelyzetben, ugyanakkor tartósan 

végtelenül károsnak tartja, ha a piaci folyamatokba az állam felelőtlen módon akar beleavatkozni. 

Hódmezővásárhely első embere szerint ugyanis a benzin árának befagyasztása nem a jó megoldás, helyette inkább amerikai mintára a következő mintát tartaná követendőnek: 

 Az Egyesült Államokban azt láttam, hogy amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet, vagy hibridet vettek, és nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába.

 Lehet csökkenteni a jövedéki adót, de meg kell mondani, honnan fogjuk elvenni ennek az anyagi fedezetét

 – fogalmazott. 

Köztudott, Márki-Zay szerint a rezsi csökkentése is ostobaság. Mint korábban kijelentette:

Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat

 – hangoztatta. 

A teljes interjú IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Máté Krisztián)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.