időjárás 22°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

Tarlós István: Összevissza beszél a városvezetés

Magyar Nemzet
2021.11.16. 16:29 2021.11.16. 17:59
Tarlós István: Összevissza beszél a városvezetés

– Azt hiszem, talán nem érdemes hangsúlyosan a főpolgármester személyére koncentrálni. Úgy néz ki, hogy a valóságban ő nem főszereplő. Bennem mára meggyőződéssé érlelődött az a korábbi gyanú, hogy 

Karácsony Gergely lényegében azt csinálja, amit mondanak neki, hogy csinálni kell 

– nyilatkozta a Magyar Nemzet érdeklődésére Tarlós István korábbi főpolgármester. Hozzátette: ugyanúgy vonatkozik ez Karácsony kommunikációjára.  – Csak úgy látszik, hogy mentorai számára bosszantó hibákat követ el – jegyezte meg.

– A lényeg inkább az – tette hozzá Tarlós –, hogy mostanában már egyszerű kérdésekre sem lehet egyértelmű választ kapni. Inkább valóságon túli, szinte naponta változó magyarázatokkal és hipotézisekkel kísérleteznek. Így próbálják tematizálni a vitát, amivel egyre távolabbra viszik a valóságtól, nehezen meghatározhatóvá téve azt. Nem zavarja a városvezetést, ha ellentmondásokba keveredik. Annak ellenére sem, hogy a főpolgármester úr arcára sok minden rá van írva, amikor kényelmetlen ügyben kell nyilatkoznia – mondta a volt főpolgármester.

Tarlós hozzátette: éppen így van ez a mostanában sokat emlegetett nagytétényi telekeladás és a városházeladási história esetében is.

– Csak ki kell nyitni a vonatkozó iratokat, értelmüknek megfelelően használni a szavakat, ellenőrizni a dátumokat, és mindenki előtt világos lenne, hogy mi történt. Ehelyett inkább naponta összevissza beszélnek, logikai képtelenségekbe bonyolódva – közölte. 

Borítókép: Tarlós István (Fotó: Kurucz Árpád)