A megyés püspök vette át a rabok felújította gyermekotthont

Újabb, fogvatartottak által teljes körűen felújított gyermekotthont adtak át, ezúttal Baján, ahol az egyházi kezelésben lévő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató bajai speciális lakásotthona készült el rabok munkája nyomán.

2021. 12. 28. 19:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét egy rabok által teljeskörűen felújított gyerekotthont adtak át december 27-én a fenntartó képviselőjének, jelen esetben a megyés püspöknek.

A büntetés-végrehajtási szervezet a fogvatartotti munkával felújított Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által fenntartott bajai speciális lakásotthont adta át, tudatta a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnokság (BvOP) kommunikációs főosztálya.

Az otthonban családból kiemelt, speciális szükségletű fiúgyerekeket nevelnek.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató bajai speciális lakásotthonában nem került sor ombudsmani vizsgálatra, de a fenntartó jelezte, hogy a tárgyi feltételek javítása jelentősen hozzájárulna a gondozott fiatalok életkörülményeinek javításához, ezért az alapvető jogok biztosának kérésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága felajánlotta a szükséges munkálatok kivitelezését. 

A teljes körű felújításba az új bútorok is beletartoznak Fotó: BvOP

A fogvatartottak a speciális lakásotthonban a belső terek kifestését, a bútorzat és a padlózat felújítását, valamint a nyílászárók cseréjét végezték el. 

A felújításon 8–16 fő fogvatartott december 3-tól december 20-ig, összesen 1968 munkaórában dolgozott.

Az átadáson részt vett Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke is, aki mint fenntartó vette át a megszépült épületet Farsang Tamás bv. ezredestől, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettesétől.

Farsang Tamás bv. ezredes, a bv. országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese (egyenruhában) adta át ünnepélyesen a fenntartó képviselőjének, Rigó László megyés püspöknek (középen) a felújított bajai gyermekotthont. Fotó: BvOP

A munkálatok mellett a büntetés-végrehajtás munkatársai játékokkal és édességekkel is kedveskedtek a gyermekeknek.

A felújítás jótékonysági tevékenység keretén belül valósult meg, emelte ki a BvOP Kommunikációs Főosztálya. Szinte valamennyi magyarországi börtönben zajlanak jóvátételi programok. 

Az elítéltek szívesen vállalják a munkát, segít nekik abban, hogy a társadalom hasznos tagjának érezzék magukat, hogy csökkenjen a bűncselekményük miatt a társadalom irányába érzett szégyenérzet, bűntudat,

nem utolsósorban pedig változatosságot is hoz a bezárva töltött mindennapokba a kinti munka. 

Legutóbb december 22-én adták át a szintén elítéltek által teljes mértékben felújított Rumi Gyermekotthont. Erről a Magyar Nemzet cikkét itt olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.