Börtönőrök adakoztak a Mikulásgyárnak

Huszonhat büntetés-végrehajtási szervtől érkezett több száz kilogrammnyi élelmiszert adtak át a börtönőrök a Mikulásgyárnak, hogy így segítsék a rászorulókat advent idején.

2021. 12. 16. 14:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén is adománygyűjtést szervezett a büntetés-végrehajtási szervezet a Mikulásgyár részére. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) Kommunikációs Főosztálya közleménye szerint az adománygyűjtési akció országszerte jótékonysági tevékenységre sarkallja munkatársaikat és családtagjaikat immár több éve.

Több száz kilogrammnyi adományt vittek a börtönőrök a Mikulásgyárba Fotó: BVOP

A jótékonysági tevékenység nem új keletű a börtönökben, így nem is okozott meglepetést, hogy a büntetés-végrehajtás dolgozói ilyen magas arányban csatlakoztak a programhoz. Alig három hét alatt egy teherautónyi ajándékot – ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert – adakoztak a rászorulóknak.

„A rászorulóknak elsősorban tartós élelmiszerre, tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükségük, és csak ezek után a jó minőségű ruhára, játékra, könyvre” – olvasható a Mikulásgyár honlapján.

Idén összesen 26 büntetés-végrehajtási szervből érkezett felajánlás, melyben több mint 200-200 kilogramm száraztészta, liszt, kristálycukor, több száz darab konzerv, további ötven kartondoboz egyéb élelmiszer, illetve 35 doboz ruha található. Az adományok között három gyermekkerékpár mellett hatvan kartondoboznyi játék, és jelentős mennyiségű édesség is átadásra került.

Bízunk abban, hogy adományaink sok-sok nehéz sorsú gyermek karácsonyát teszi szebbé idén is – olvasható a BVOP közleményében.

Borítókép: Főtisztek is részt vettek a börtönőrök adományainak pakolásában (Fotó: BVOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.