Csökkennek a fertőzöttségi számok

Szerdán száz alá csökkent a koronavírusban egy nap alatt elhunytak száma.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 12. 30. 9:07
SÁNTHA Kálmán
Nagykálló, 2021. december 30. Scapinyak Brigitta Beáta pszichiáter rezidens beolt egy nõt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával a nagykállói Sántha Kálmán szakkórházban 2021. december 30-án. MTI/Balázs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 6 262 698, közülük 5 978 673-an már a második, 3 170 694-en pedig már a megerősítő, harmadik oltást is megkapták Magyarországon.

A tegnapi napon 3361 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 253 055-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 95, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 39 104-re emelkedett – közölte a Koronavírus.gov.hu ma reggel. Az adatokból kiolvasható, hogy a negyedik hullám számai csökkenésnek indultak. Az állami tájékoztatásban azt is írták, hogy a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 106 531 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 107 420 főre csökkent.

Jelenleg 3697 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 342-en vannak lélegeztetőgépen.

Felhívták a figyelmet arra, hogy az omikron vírusvariáns Magyarországon is terjed, ezért továbbra is az oltás felvételére kérik az oltatlanokat és a megerősítő oltás felvételére a négy hónapnál régebben oltottakat. 

– Az ünnepek alatt is van lehetőség oltásra időpontfoglalással, elsősorban a kórházi oltópontokon

– tették hozzá.

Borítókép: Harmadik, emlékeztető oltás beadása a nagykállói Sántha Kálmán szakkórházban 2021. december 30-án. (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.