Díjjal ismerik el a környezettudatos szolgáltatóhelyeket

Elindította a Zöldminősítés díj elnevezésű pályázatát a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete közösen a Zöld Követ Egyesülettel. Ezzel a szolgáltatói szektorban környezettudatosan működő cégeket kívánják támogatni, és közelebb szeretnék hozni őket a magyar családokhoz.

2021. 12. 29. 17:11
Zöld Minősítés Díj Forrás: FICSAK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (Ficsak) eddigi környezettudatosságra nevelő és a gyermekeink, unokáink számára megteremhető zöldebb jövő melletti elkötelezett munkásságának egy újabb állomása a Zöldminősítés díj pályázat. Hosszú távú célkitűzésünk, hogy a magyarországi fogyasztói réteg egy megbízható minősítési rendszer segítségével könnyedén tudjon tudatosan és zölden élni. A díj szakmai partnere a Zöld Követ Egyesület – erről szerdán közleményben tájékoztattak. A díjat bármelyik Magyarországon működő szolgáltatóhely megszerezheti, amennyiben a negyven kérdésből álló online minősítési kérdőíven megfelelt. 

A 2022. január végéig tartó időszakban kiemelt szerepet kapnak a pályázaton belül a fitnesztermek, fodrászok, kozmetikusok, szálláshelyek és vendéglátóegységek.

A díj megszerzésével a szolgáltatóhelyek jogosultak a Zöldminősítés díj hivatalos logójának használatára, amellyel környezettudatos működésüket jelezhetik mind az üzletükben, mind a honlapjukon. A pályázatban sikeresen résztvevő cégeknek lehetőségük van további, a működésüket segítő támogatást igénybe venni.

– A környezettudatosan működő szolgáltatóhelyek felkutatása és segítése mellett a pályázat fontos célkitűzése, hogy a magyarországi családokkal megismertesse ezeket a cégeket. A FICSAK és a Zöld Követ Egyesület hisz abban, hogy a zöldebb jövő fontos alakítója a most felnövekvő nemzedék – fejtették ki a közleményben.

A pályázaton belül így egy olyan közösséget kívánnak kialakítani, ahol szakmailag megalapozott és hosszútávú célkitűzésekben gondolkodó megoldások részesei és alakítói lehetnek. A pályázat támogatója a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A Fiatal Családosok Klubjának legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, megismertesse velük az őket érintő lehetőségeket.

Munkájukkal közösséget teremtenek a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereiktől. Hisznek abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei. A Zöld Követ Egyesület célja pedig az, hogy irányt mutasson a környezetvédelem iránt érdeklődők számára, a családokkal megismertesse a környezettudatos nevelést és oktassa a felnövő generációt, hiszen a jövő az ő kezükben van.

Borítókép: Zöldminősítés díj (Forrás: Ficsak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.