időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Kilép a DK-ból a volt pécsi alpolgármester

Forrás: bama.hu
2021.12.07. 18:36 2021.12.07. 19:37
Kilép a DK-ból a volt pécsi alpolgármester

„Kedden a pártigazgatónak elküldött nyilatkozatban erősítettem meg a Demokratikus Koalícióból való kilépési szándékomat” – közölte a Baranya megyei hírportál, a BAMA munkatársával Bognár Szilvia pécsi önkormányzati képviselő, aki korábban Pécs alpolgármestere volt.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a pártvezetés kérésére várt az elhatározása véglegesítésére. A cselekvésre az elmúlt két közgyűlés alapján azért szánta el magát, 

mert nem tudok és nem is kívánok azonosulni azokkal a helyi problémakezelési, hatalomtechnikai és döntéshozási gyakorlatokkal, amiknek célja egykori szövetségesek nem is titkolt büntetése szakmai és elvhű kiállásaik miatt. 

„Tekintettel arra, hogy ezekben a közgyűlés DK-frakciója is jól érzékelhetően részt vesz, és ez ellen a párt sem emel kifogást, számomra nem marad más út, mint a kilépésemmel demonstrálni az ezekkel a folyamatokkal szembeni ellenérveimet.”

Mint írta, szerinte a jövő évi választásnak nem záloga az, hogy asszisztáljanak olyan módszerekhez, amelyeket éppen el akartak törölni, és szerinte a jobbító szándékú kritika sem takar bűnös szándékot. Hozzátette: 

a különbözőségeink a világnézetünkben, a céljainkhoz vezető út és metódusaink milyenségében ragadhatók meg, emberi méltóságunk, a képviselői intézmény lényege ugyanaz jobboldalon, baloldalon és középen is, városvezető vagy ellenzéki szerepben is.

A képviselői munkáját  a továbbiakban – amíg minimálisan is hagyják, vagy egyéb szolgálata el nem lehetetleníti – a jelölő szervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület égisze alatt végzi.

Mint ismert, Bognár Szilviának több konfliktusa is volt a baloldali városvezetéssel, többek között azért, mert szakmai szempontok alapján nem támogatta azt például, hogy egy autókereskedő kerüljön a város kulturális holdingja élére, amely milliárdok felett rendelkezik. Bognárt júniusban váltották le, helyére a DK-s Zag Gábort nevezték ki, valamint vele együtt alpolgármesterré választották azt a Nyőgéri Lajost (MSZP) is, akit korábban Péterffy Attila polgármester egyszemélyi döntéssel nevezett ki a posztra.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Borítókép: Bognár Szilvia (Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.