Látványos videó mutatja be, hogyan készült a Megyeri híd karácsonyfája

A Megyeri híd 2021. december 21–23. között éjszakánként zöldellő karácsonyfává változott. Ezzel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt napokban megalkotta az ország legnagyobb, 100 méteres, 35 emelet magas karácsonyfáját. A közútkezelő pedig most videóban mutatja be, hogyan és miért valósították meg a rendhagyó díszvilágítást – számolt be róla az Origó.

Forrás: Origo.hu2021. 12. 24. 11:38
Forrás: Képernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A speciális fényfestés kiépítése komoly munkát igényelt: összesen négy pontról, 32 darab nagy teljesítményű mozgóképes, valamint a ferdekábeleknél található 48 darab lámpa átalakítása adta ki a díszvilágítást – derül ki a cikkből.

Ezenkívül 900 méter optikai kábelt és 1000 méter egyéb kábelt kellett elvezetniük a szakembereknek. 

Arról nem is beszélve, hogy ezeket a rendszereket össze kellett hangolni és a lámpapozíciókat a ferdekábelek miatt aprólékosan meg kellett tervezni.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.