Megállapodott a kormány az egyházzal a katolikus felsőoktatási intézményekről

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a kormány megállapodást kötött a katolikus fenntartású felsőoktatási intézményekre vonatkozóan – tájékoztatta az MKPK az MTI-t. A dokumentumot Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken írta alá Budapesten.

Forrás: MTI2021. 12. 24. 14:16
VERES András; SEMJÉN Zsolt
Sopron, 2021. október 28. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke kezet fog a soproni Szent Orsolya Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 2,9 milliárd forintból felújított és korszerûsített épületegyüttesének megáldásán 2021. október 28-án. MTI/Filep István Fotó: Filep István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megegyezés célja, hogy a katolikus fenntartású felsőoktatási intézmények – hasonlóan a modellváltó egyetemekhez – a jövő generációk, valamint a társadalom egésze szolgálatában állva a mai kor igényeinek megfelelő, érték- és tudásközpontú, színvonalas oktatást biztosíthassanak

– tudatták a közleményben.

A dokumentum az egyház és a kormány között 2010-ben létrejött „átfogó megállapodás vonatkozó részét módosítja” – írták.

Az eseményen jelen volt – mások mellett – Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, illetve Tóth Tamás, az MKPK titkára – tették hozzá.

Magyarországon tizenegy katolikus fenntartású felsőoktatási intézmény működik,

köztük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Gál Ferenc Egyetem, valamint nyolc főiskola. Az intézményekben jelenleg összesen csaknem 18 ezer hallgató tanul – közölték.

Borítókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke. (Fotó: MTI/Filep István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.