„Megállítjuk az LMBTQ-lobbit az iskolák és az óvodák kerítésénél”

A magyar szabályozás egyértelmű és világos – fogalmazott Varga Judit igazságügyi miniszter.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 12. 16. 13:24
null
2021.05.29. Budapest Varga Judit igazságügyi miniszter Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem, még a Velencei bizottságnak sincs beleszólása abba, hogy a magyar szülők hogyan nevelik gyermekeiket! – nyomatékosította álláspontját Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-oldalán, miután nyilvánosságra hozta a magyar gyermekvédelmi törvényről december 10-én elfogadott véleményét a bizottság. Varga Judit szerint sajnálatos módon a jogi érvek helyett az ideológiai megközelítést helyezte előtérbe a szervezet.

– A magyar szabályozás ugyanakkor egyértelmű és világos: a valóságban a gyermekek megfelelő nevelését, és ebben a szülők elsődleges szerepét hivatott biztosítani. 

Az LMBTQ-lobbit meg fogjuk állítani az iskolák és óvodák kerítésénél

 – hangsúlyozta a tárcavezető, jelezve: Magyarországon minden ember szabadon él, a diszkriminációmentességet az Alaptörvény és a jogszabályok biztosítják. – Reméljük, hogy az ilyen érzésszerű, ideológiailag (vagy akár politikailag) motivált vélemények nem válnak általános gyakorlattá a Velencei Bizottság működésében, amely mandátuma alapján egy elismert jogászokból álló szakmai tanácsadó testület – zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

Borítókép: Varga Judit. (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.