időjárás 15°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo
Az elmúlt években sokat javult a gyermekek védelme Magyarországon

Hollik István: A gyermekvédelmi népszavazás nemzeti konszenzust teremthet

MTI-Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.01.26. 15:10 2022.01.26. 15:22
Hollik István: A gyermekvédelmi népszavazás nemzeti konszenzust teremthet

A gyermekek védelme nemzeti sorskérdés, az áprilisi népszavazás célja pedig az, hogy konszenzust teremtsen ebben a kérdésben – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán egy budapesti gyermekvédelmi konferencián.

Hollik István a Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NőiSzem) és a Szent István Intézet által szervezett A gyermek nem játék! című rendezvényen kiemelte: Európában Magyarország lesz az első, ahol a gyermekvédelem kérdésében népszavazáson kérdezik ki az emberek véleményét, ez pedig megelőző csapást jelenthet a genderideológiával szemben. A politikus párhozamot vont az illegális bevándorlás és a genderkérdés között, úgy fogalmazva, hogy „Nyugat-Európába beengedték a bevándorlókat, és most már nem lehet kitenni őket. Ugyanígy van ez a genderpropagandával is, ha egyszer jogokat biztosítanak számukra, akkor szerzett jogot visszavenni szinte lehetetlen”.

Hollik István ezért mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a népszavazáson, mert „a döntés végleges lesz, és nem lehet visszacsinálni”. A Fidesz kommunikációs igazgatója kitért arra is, hogy a genderpropaganda létező veszély, a baloldal mégis álproblémának nevezi.

„Ez pedig részükről nemcsak taktikai kérdés, hanem szellemi meggyőződés, hiszen több baloldali képviselő is világossá tette, hogy ha kormányra kerülnek, beengedik az óvodákba és iskolákba az LMBTQ-aktivistákat” – mondta Hollik István.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára előadásában bemutatta, hogy az elmúlt években bevezetett jogszabályok és törvények segítségével a kormány hogyan javította a gyermekvédelem intézményét. Az államtitkár kijelentette, hogy a kormány kiemelten fontosnak tartja a gyermekek védelmét és a gyermekek szexuális bántalmazása elleni küzdelmet, valamint elismeri a szülők jogát, hogy ők mondják meg, hogyan akarják nevelni a gyerekeiket olyan érzékeny kérdésekben, mint a szexualitás.

„A gyermekvédelmi törvény kizárólag a gyerekek neveléséről és a kiskorúak védelméről szól, nem célja a kirekesztés és a hátrányos megkülönböztetés, és nem vonatkozik a nagykorú állampolgárokra” – mondta Répássy Róbert utalva a törvényt ért támadásokra, hozzátéve, hogy konstruktív partnerként állnak minden vita elé, de kiállnak amellett, hogy a gyermekek védelme nem képezheti ideológiai kérdések tárgyát.

Borítókép: Hollik István mérföldkőnek tekinti a gyermekvédelmi törvényt (Fotó: Soós Lajos)