Jakab Péter a szék alá esik és társai – 2021 legviccesebb videói – 1. rész

Tavaly is rengeteg mulatságos percet szereztek nekünk a baloldal politikusai. Volt itt minden, például Fekete-Győr megfürdette az elektromos rollerét.

Forrás: ORIGO2022. 01. 01. 16:14
JAKAB PÉTER
Budapest, 2021. október 18. Jakab Péter, a Jobbik elnk-frakcivezetje felszlal napirend eltt az Orszggyls plenris lsn 2021. oktber 18-n. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2021-ben is rengeteg mulatságos percet szereztek nekünk a baloldal politikusai. Volt itt minden: Fekete-Győr megfürdette az elektromos rollerét, Jakab Péter a szék mellé ült, Karácsony Gergely hiperpasszív lett mindenben, Márki-Zay Péter pedig versenyt beszélt összevissza a sajtósával. Az Origó összegyűjtötte a legmulatságosabb jeleneteket. Íme a portál cikksorozatának első része.

Eljött az újév első napja, ezért éppen ideje visszanézni a baloldal legviccesebb tavalyi pillanatait.

Így alázta magát Fekete-Győr

Elsőként Fekete-Győr András, bukott Momentum-elnök egyik legviccesebb kijelentését elevenítjük fel. Egy baloldali youtuber – VV Zsolti – csatornáján jelent meg egy videó arról, hogy a Momentum elnökével beszélget autózás közben.

A felvételen Fekete-Győr arról mesélt, hogy volt egy elektromos rollere, ami nagyon koszos volt, és gondolta, hogy lemossa, ezért betette a zuhany alá. A roller elektronikus rendszere pedig meglepő módon feladta a küzdelmet és tönkrement.

VV Zsolt láthatóan szintén megdöbbenve fogadta a történetet, és ironikusan csak annyit kérdezett a politikustól,

és rád bízzuk az országot?

Fekete-Győr emellett akkor is emlékezeteset alkotott, amikor a baloldali propagandista, Gulyás Márton műsorában járatta le magát. Az alábbi videóban a bukott pártelnöknek azokat a válaszait vágták össze, amikor megakadt vagy nem tudott választ adni az egyébként nem túl bonyolult kérdésekre. A Momentum volt elnökének az interjú során körülbelül 40-szer okozott nehézséget a válaszadás.

Nem jött be Szél rappelése 

Idén azt is láthattuk, hogy Szél Bernadett rappeléssel próbált támogatókat szerezni a Gyurcsány-show egyik szereplőjének.

Csak erős idegzetűeknek! – ezzel a figyelmeztetéssel posztolta Szél Bernadett műsorát Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Szél akciója nem aratott nagy sikert, mert Csordás Anett vesztett. 

Karácsony a hiperpasszív

Az év legviccesebb és egyben legszánalmasabb megmozdulásait Karácsony Gergely adta elő. Emlékezetes marad, amikor arról kérdezték, miért nem tud angolul, akkor azt felelte:

– Nekem egy ilyen hiperpasszív angoltudásom van.

Ilyen fogalom persze nem létezik. Karácsony ahelyett, hogy elkezdene végre igazat mondani, inkább szánalmas magyarázkodásba kezdett, és újabb nevetséges hazugságokba keveredett.

Később is megkérdezték erről a főpolgármestert, akkor azt mondta, hogy inkább fejleszteni kell az angolját.

Majd pedig elmenekült az angol nyelvű kérdések elől Karácsony Gergely – a főpolgármester válaszok helyett az önkormányzat egyik folyosója felé vette az irányt, a Városháza biztonsági őrei pedig elállták a Pesti TV stábjának útját, hogy a riporter ne kérdezhessen.

Meglehetősen nevetséges volt az is, amikor Gyurcsány krákogással jelzett Karácsonynak, hogy ne válaszoljon egy újságírói kérdésre.

Karácsony azzal is kinevettette magát, hogy még augusztusban délelőtt fél 10-kor álmosan, egy kávé mellől facebookozott. Az egész ügy miatt később újabb hazugságspirálba taszította magát a főpolgármester.  

Mit művelt a baloldal legnagyobb bohóca?

A baloldal legnagyobb bohóca, Jakab Péter is sokszor megnevettetett minket. Országos híre lett annak, hogy Jakab meg akart verni egy melóst, de végül a munkatársa meggyőzte, hogy ez nem lenne jó ötlet.

A december 14-i parlamenti ülésen pedig annyira kínosan érezte magát attól, hogy egy bohócszettet kapott ajándékba Tállai András államtitkártól, hogy a saját széke mellé ült vissza.

Jakab azzal is roppant nevetségessé tette magát, hogy az előválasztási kampány során egy régebbi, kissé kopott kocsival játszotta a nép gyermekét, de kiderült, hogy a használt, egyszerű autó mögött ott parkolt a saját kocsija, méghozzá személyi sofőrrel.

Márki-Zay és sajtósa azt sem tudják, miről beszélnek

Az év egyik legviccesebb jelenete persze mindezek mellett az volt, amikor Márki-Zay Péter baloldali listavezető és segítője, Simon András sem tudta pontosan megmondani, miről is akarnak népszavazást rendezni.

Roppant sokan nevettek azon is, amikor Márki-Zay Péter és tanácsadója, Kész Zoltán elutazott Varsóba tárgyalni „jó néhány emberrel”. A hódmezővásárhelyi polgármester a videó elején azonnal átadta a szót tanácsadójának, hiszen ő szervezte le a találkozókat. „No, hát elsősorban, ööö, a mai nap találkozunk Bog, ö, Simon, aaa, mmm… Hirtelen akartam mondani… Holowniával, aki a 2020-as elnökválasztáson is indult Lengyelországban.”

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.