időjárás 14°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo
„Azt, hogy ki a kapitány, azt ő mondja meg”

Márki-Zay elismerte: Gyurcsány a főnök a baloldalon + videó

Kreft-Horváth Márk
2022.01.04. 16:36 2022.01.04. 17:34
Márki-Zay elismerte: Gyurcsány a főnök a baloldalon + videó

– Nem tart attól, hogy Gyurcsány Ferenc leváltja önt egy adott pillanatban? – tette fel a kérdést Márki-Zay Péternek a Pesti TV riportere. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a válaszában elismerte, Gyurcsány biztosan le tudná őt váltani, bár nem tart tőle, hogy ez bekövetkezik. Bohár Dániel visszakérdezésére a politikus megerősítette: 

Azt, hogy ki a kapitány, azt ő mondja meg.

Márki-Zay Péter esetleges lecseréléséről már régebb óta beszélnek a baloldalon is. Miután újévi köszöntőjében a baloldal miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy 

több esélye van győzni a választásokon, mert az idős szavazókat megtizedelte a koronavírus, köreikben pedig a kormánypártok támogatottsága magasabb, ezek a hangok újra felerősödtek. 

A kritikákra a baloldal vezető politikusai közül első körben csak Gyurcsány Ferenc reagált, aki megvédte a jelöltet. 

Lapunk ma reggel megírta, hogy az utódlás nehézségei miatt a baloldali pártok nem tudják megpuccsolni Márki-Zay Pétert, aki viszont ambiciózus személyisége miatt nem fog visszalépni a miniszterelnök-jelöltségtől. Kiszelly Zoltán politológus szerint Gyurcsány Ferenc éppen ezért üzente meg Hódmezővásárhely polgármesterének, hogy kitartanak mellette, ám ennek az az ára, hogy nem kapja meg a kért saját, hetedik frakciót. 

Korábban egyébként szintén Gyurcsány posztolta Márki-Zay Péterrel kapcsolatosan, hogy ő a kapitány a baloldalon. Akkor a hódmezővásárhelyi polgármester azt kérte a DK elnökétől, hogy inkább ne kampányoljon áprilisig. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Ripost/Keller Mátyás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.