Márki-Zay fizetett hirdetésben magyarázkodik gyermekellenes kirohanása után

Amikor a miniszterelnök a hét elején közzétett videójában megígérte, hogy ha kormányon maradnak, folytatják a családtámogatások bővítését, és arról beszélt, hogy csak az számít, van-e gyerek, Márki-Zay Péter még azt írta, hogy felfordul a gyomra ettől. Pár nappal később viszont saját oldalán kezdte reklámozni ugyanezt. Deák Dániel politológus szerint a baloldal kampányában Orbán Viktor sikerességét reklámozza, de nem érdemes hinni hazug ígéreteiknek.

Forrás: Facebook2022. 01. 29. 13:14
20220114 Budapest Szél Kálmán tér Márki-Zay Péter kampánya lakossagi forum havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán megy. Családtámogatás marad – bizonygatja saját oldalán, fizetett hirdetésben a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter a szivárványkoalíció választási plakátja fölé azt írta, hogy bővíteni fogják a családtámogatások rendszerét, amennyiben hatalomra kerülnek. Lapunk is beszámolt róla, hogy pár nappal korábban, amikor Orbán Viktor ígérte ugyanezt, Márki-Zay még úgy reagált: „Felfordul a gyomra tőle”. 

Márki-Zay Péter egészen pontosan azt a kijelentést kifogásolta a miniszterelnök videójában, amikor Orbán arról beszélt, hogy 

a végén csak az számít, hogy van-e gyerek, meg hogy mennyi van.

Magyarország miniszterelnöke egyébként a közfigyelem fókuszába került videóban arra is ígéretet tett, hogy folytatják az általuk kiépített családtámogatási rendszer bővítését. 

– Ezek Orbán Viktor elgondolásai, nem pedig Márki-Zay Péteré vagy Gyurcsány Ferencé. Ha ezeket hirdeti a baloldal a plakátokon, akkor valójában Orbán Viktor sikerességét reklámozzák

– kommentálta a baloldali plakátkampányt korábban Deák Dániel politológus. A XXI. Század Intézet vezető elemzője felhívta a figyelmet, hogy 

a baloldal a saját pénzén hirdeti, hogy Orbán Viktor tulajdonképpen jól kormányoz, jó intézkedéseket vezetett be. 

A politológus szerint a jelenség hátterében az állhat, hogy annyira nincsen saját mondanivalója a baloldali koalíciónak, hogy a nemzeti kormány intézkedéseit kezdték el reklámozni – A rezsicsökkentés, a határkerítés, a családtámogatási rendszer kibővítése, az egykulcsos szja mind-mind olyan intézkedések, amelyeket Orbán Viktor vezetett be – tisztázta az elemző.

Deák Dániel szerint egyébként 

nem érdemes hinni a baloldal kampányának.

Mint írta; csupán azért tették ki ezeket az üzeneteket a plakátokra, mert a saját felméréseik is azt jelzik: az elmúlt 12 év fontos kormányzati döntéseit az emberek többsége szereti, még a baloldali szavazók egy jelentős része is egyetért velük. 

– Ezért hazudják most azt, hogy nem nyúlnak hozzájuk

– jelentette ki. 

Az elemző hozzátette: a tapasztalat (például a 2002 utáni időszak) azt mutatja, hogy éppen az ellenkezőjét teszik, és mindent visszacsinálnak. – De nem kell 2002-ig visszamenni: az elmúlt években is 

minden eszközzel támadták a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, de még az adócsökkentést sem szavazták meg a parlamentben. 

Márki-Zay is folyamatosan ezek ellen agitált a szónoklataiban. Valójában tehát ezeket mind megszüntetnék és visszahoznák a 2010 előtti világot – figyelmeztetett Deák Dániel. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.