Tarlós István: Putyin legközelebb Karácsony biciklijére vet szemet

Karácsony Gergely hol valótlanságokat állít, hol sunyin és félreérthetetlenül sejtet hamisságokat, máskor szenilisen csapong – foglalta össze a főpolgármester viselkedését a városházi botránnyal kapcsolatban Tarlós István a Ripostnak.

Forrás: RIPOST2022. 01. 05. 9:29
2020.01.13. Tarlós István interjú Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi főpolgármestert, jelenleg miniszterelnöki megbízottként dolgozó politikust, Tarlós Istvánt kérdezte a Ripost. 

A Ripost azon kérdésére, hogy milyennek látja Budapest mostani első emberét, Tarlós István elmondta, hogy úgy tapasztalja: a főpolgármester úrban van egy folyamatos bizonytalanság. Már zuglói működése is ezt bizonyította. Van, amit nagyon elítél, és ezt idegesen elmondja a sajtónak, majd pár nappal később azt, amit elítélt, ő maga szentesíti egy váratlan elhatározással – mondta el a korábbi főpolgármester. Megjegyezte, hogy 

ezt a fajta bizonytalanságot, amit kívülről csak szorongásként tud értelmezni, évek óta érzékeli Karácsony Gergely magatartásában.

Annak kapcsán, hogy mióta ismeri Karácsony Gergelyt, Tarlós István felidézte, hogy a mostani főpolgármester öt évig ült az általa vezetett közgyűlésben képviselőként. A testületi munkában nagyon szerény mértékben vett részt, sosem keltette benn azt a benyomást, hogy fajsúlyos személyiség lenne – vélekedett a korábbi főpolgármester, megjegyezve, hogy inkább jó volt a kapcsolatuk, amit rövid, udvarias beszélgetések jellemeztek.

Főpolgármesteri minőségében azonban kifogásolható tulajdonsága, amin már több ízben ismételten rajtakapta, hogy valótlanságot állít. 

Az utóda megítélése szempontjából ezt súlyos dolognak tartja. Sunnyog, arról kamuzik, ami meg sem történt – értékelt a politikus.

Ehhez kapcsolódóan felmerült a kérdés, hogy igaz-e, amit Karácsony Gergely állít, valóban be akarták-e építeni a Mocsárosdűlőt, Tarlós István elmondta, hogy

az ingatlannak sem a beépítésére, sem az értékesítésére nem született közgyűlési határozat főpolgármestersége idején, de még előterjesztés sem született sem a fővárosban, sem a III. kerületben, amit Karácsony Gergely is jól tud, hiszen tagja volt a testületnek. 

– Az egy évtized alatt mi még egy csőszkunyhót sem építettünk rá. Vagyis Karácsony értelmezésében az, aki a beépítésben gondolkodik, megment egy területet attól, aki nem épített rá semmit, és már nem is állna módjában. Ez a faramuci gondolatmenet jellemző rá – vélekedett a politikus, majd megjegyezte:

még ha akartunk volna is építkezni, amit egyébként nem akartunk, mi köze lehetne annak a jelen történéseket firtató kérdéshez?

A főpolgármester az orosz titkosszolgálatra mutogat a Városháza-botrány kapcsán. Ezzel kapcsolatban Tarlós István kifejtette, hogy szenilis csapongásnak nevezné Karácsony Gergely részéről azokat a népámító kijelentéseket, hogy a Városháza esetleges eladási szálai egyenesen Putyin orosz elnökig vezetnének, vagy hogy épp azok próbálnának most fővárosi telkeket értékesíteni, akik már évek óta nincsenek a Városházán. Megjegyezte: 

nehezen tudnám elképzelni Putyin elnököt, amint Karácsonnyal rivalizál a budapesti Városházáért. Legközelebb majd Karácsony biciklijére vet szemet, ha így megy tovább…

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Tarlós István korábbi főpolgármester, miniszterelnöki megbízott (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.