A baloldal megnyitná a határokat a migránsok előtt

Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, hogy április 3-án a választás tétje óriási lesz.

2022. 02. 22. 10:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Április 3-án a tét óriási, mivel arról dönthetnek a magyarok, hogy visszatérjen-e a kudarcos Gyurcsány–Bajnai-korszak, vagy sem 

– rögzítette Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője a parlamentben. Hozzátette: a baloldal kormányzása alatt emelkedett a gáz és a villany ára, megszüntették a családtámogatásokat, valamint a 13. havi nyugdíjat.

– Most is erre készülnek – húzta alá Halász, kiemelve, hogy hatalomra kerülve a baloldal megnyitná a határokat is, az illegális migránsok előtt. 

A kormánypári politikus megjegyezte, hogy a migrációs nyomás óriási, gyakoriak az agresszív támadások a déli határon. Halász János felhívta a figyelmet, hogy az afganisztáni helyzet miatt tovább fog növekedni az illegális migránsok száma.

– Az illegális migránsokat a Soros-féle NGO-k is támogatják 

– folytatta.

Halász szerint félő, hogy fel kell készülni egy 2015-ösnél is nagyobb migrációs hullámra, ám megnyugtatónak nevezte, hogy áll a határkerítés, valamint szigorúak a jogi szabályok.

– A baloldal továbbra is nyíltan a migráció pártján áll, és nem hajlandóak elfogadni, hogy erre a magyarok nem mondtak – jegyezte meg a fideszes képviselő, aki emlékeztetett, hogy Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban arról beszélt, hogy a migrációt nem lehet megszüntetni.

– 2015 óta a kormány migrációs politikája nem változott, ez pedig tejes mértékben összecseng a magyar polgárok többségének véleményével 

– fogalmazott válaszában Pogácsás Tibor. Az államtitkár elmondta, hogy a kormány a migráció kezdete óta azt vallja, hogy a segítséget kell elvinni azoknak, akik rászorulnak.

A politikus emlékeztetett arra a negatív kampányra, ami Magyarországot érte 2015 óta, majd közölte, hogy azóta létrehoztak egy hármas védelmet az illegális migrációval szemben, amit mára több európai ország is példának tekint.

– A migráció nem áll meg, ráadásul egyre erősebb, így továbbra is szükség van arra, hogy erősen védjük a határokat, ám ennek a költségeit az Európai Unió továbbra sem akarja biztosítani 

– húzta alá Pogácsás Tibor.

Borítókép: Halász János (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.