Szentkirályi Alexandra: A magyar–ukrán határátkelőhelyek nyitvatartását 0–24 órásra növeltük

A kormányszóvivő a hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, „A magyar–ukrán határátkelőhelyek nyitvatartását 0–24 órásra növeltük mindenhol, az átengedés folyamatos. Rövidesen külön Segítségpontok is nyílnak, ahol a háború elől Magyarországra menekülők további segítséget kaphatnak.”

Forrás: Facebook2022. 02. 27. 11:47
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Buzsák, 2022. január 28. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ beszédet mond a felújított Buzsáki Tulipán Óvoda átadási ünnepségén 2022. január 28-án. Az óvoda a Magyar falu programban 120 millió forintból újult meg. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán hangsúlyozta, „Magyarország nem akar belekeveredni ebbe a háborús konfliktusba, de minden segítséget megadunk az arra rászorulóknak, hiszen mindenki a hazáját, az otthonát hagyja maga mögött ezekben a nehéz napokban”.

Hozzátette:

Miközben az Ukrajnával közös lengyel, szlovák és román határszakaszokon a belépésre akár 20-24 órát is várni kell, addig a magyar határátkelőhelyeken a reggeli adatok szerint maximum egy óra a várakozási idő.

A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy „a határátkelőhelyek közelében a karitatív szervezetekkel külön Segítségpontokat alakítunk ki, ezek kijelölése már zajlik és rövidesen megkezdik működésüket”.

Mi, magyarok első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni – zárja sorait.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.