időjárás 3°C Taksony 2022. november 29.
logo
A támogatásra március elsejéig lehet pályázni, a program teljes keretösszege 25 millió forint

Tovább segítik a kárpátaljai magyarok digitális felzárkózását

Borsodi Attila
2022.02.01. 15:25
Tovább segítik a kárpátaljai magyarok digitális felzárkózását

Idén is segíti a Miniszterelnök nemzetpolitikai államtitkársága a kárpátaljai magyarság digitális felzárkóztatását – erről kedden délután közleményben tájékoztattak. Emlékeztettek arra, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság a kárpátaljai szociális programcsomag részeként idén negyedik alkalommal hirdeti meg a programot a Kárpátalja magyarlakta településein élők digitális felzárkóztatására. Ezzel a magyar családok széles sávú internethez való hozzáférését segítik elő. A felhívásra a mai naptól lehet jelentkezni.

A program kárpátaljai lebonyolítója a KMKSZ Jótékonysági Alapítványa. A programban internethez való csatlakozásra és egyhavi előfizetés biztosítására lehet pályázni. Az idei kiírásban – tavalyhoz hasonlóan – magánszemélyek mellett a kárpátaljai magyar közintézmények is részt vehetnek. A teljes keretösszeg 25 millió forint.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a kiírás rendkívül népszerű, amit a pályázatok évről évre növekvő száma bizonyít. Tavaly az előző évhez képest csaknem megduplázódott a benyújtott és nyertes pályázatok száma. 

A program aktualitása, hogy a széles sávú internet elérése a járványügyi korlátozások során nagyban elősegíti a magyar diákok távoktatásban való részvételét, továbbá bővülnek a TV21 Ungvár magyar nyelvű csatorna vételi lehetőségei azokon a magyarok lakta településeken, ahol nem adottak a földfelszíni vétel feltételei

– mutattak rá. A felhívásra 2022. február 1-től március 1-ig lehet pályázatot benyújtani a KMKSZ Jótékonysági Alapítványa regionális irodáiban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.