Útnak indult az Ökumenikus Segélyszervezet szállítmánya Kárpátaljára

A karitatív szervezet emellett több magyarországi intézményét is megnyitja a menekülők előtt, ahol szállást és ellátást fognak biztosítani nekik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 26. 18:34
PUTYIN, Vlagyimir
Orosz hadművelet – Útnak indult az Ökumenikus Segélyszervezet segélyszállítmánya Kárpátaljára Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Útnak indult az Ökumenikus Segélyszervezet 28 tonnás segélyszállítmánya Kárpátaljára szombaton élelmiszerekkel, higiéniai cikkekkel megrakva; a jövőben további ilyen akciók következnek 

jelentette be az Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, jelezve: az áruk egy része adomány a Tesco áruházlánc részéről, a másik felét a segélyszervezet gyűjtötte, a Waberer’s International pedig vállalta, hogy ingyen eljuttatja a szállítmányt a rászorulókhoz.

Lehel László elmondta, hogy a keddi nap folyamán Lévai Anikóval, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetével közösen fognak szemlét tartani, és megtekintik a szervezet által a menekülők számára hamarosan felállítandó információs pontot is. Tájékoztatása szerint 

az a megállapodás született szombaton, hogy a segélyszervezetek információs pontokat nyitnak a határ magyar oldalán azoknak a menekülteknek az útba igazítására, akik Magyarországon kívánnak maradni. Hozzátette: szombat estétől Lónyán üzemeltetnek ilyen irodát. Az elnök-igazgató továbbá jelezte azt is, hogy több magyarországi intézményüket megnyitják a menekülők számára, ahol szállást és ellátást biztosítanak nekik.

A kárpátaljai kormányzóval való találkozásáról beszámolva Lehet László elmondta, hogy Kárpátalján 40-45 ezer menekülőt várnak, folyamatosan töltődnek a szálláshelyek, újakat nyitnak. A Kárpátaljára való bejutási pontokon több tíz kilométeres sorok várakoznak, hiszen a menekülők nem minden esetben tudnak Csehország és Lengyelország felé továbbjutni – fűzte hozzá. A megbeszélésen megállapodtak arról, hogy a segélyszervezet, amilyen gyorsan csak tud, segíteni fog, első körben élelmiszerekkel és higiéniai cikkekkel, majd fekhelyek és takarók biztosításával – tudatta. Lehel László beszélt arról is, hogy a kormányzó, aki a katonai és politikai irányítás parancsnoka, jelenleg rendkívüli jogkörökkel felruházva, biztosította a szervezetet a segélyszállítmányok gyors átjutásáról. Az elnök-igazgató végül úgy fogalmazott: 

Magyarország méltó választ ad arra a kihívásra, amelyet az ukrajnai menekültek megjelenése támaszt, és arra biztatott mindenkit, hogy adományokkal segítsék a szervezet munkáját. 

Az adakozás további részletei IDE kattintva érhetők el. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.