A migránsok továbbra is töretlenül próbálkoznak

A szolgálatot teljesítő rendőrök március 7-én 0 és 24 óra között összesen 137 határsértőt tartóztattak fel és 225 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – írja a Police.hu.

Forrás: Police.hu2022. 03. 08. 8:02
null
Bruzgi, 2021. november 19. Az Európai Unióba igyekvõ migránsok egy logisztikai központ elõtt, a Kuznica Bialostocka-Bruzgi lengyel-fehérorosz határátkelõnél, a fehéroroszországi Grodno környékén 2021. november 19-én. MTI/EPA/BELTA/Leanyid Scseglov Fotó: Leanyid Scseglov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség hivatalos honlapján az alábbi összefoglalót közölte kedden reggel:

  • A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök nyolc esetben összesen húsz határsértőt tartóztattak fel Tompa, Kelebia, Vaskút és Hercegszántó-Hóduna közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 24 esetben összesen 95 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Üllés, Tiszasziget, Ruzsa és Öttömös közigazgatási területén.
  • A Győr-Moson-Sopron megyei Győrben és Hegyeshalmon kilenc, A Komárom megyei Tatabányán öt, a Pest megyei Szigetszentmiklóson egy, míg Veszprém megyében Lovászpatonán hét határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, török, iraki, tunéziai, szomáliai, indiai és nigériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt 24 órában 12 esetben összesen 225 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében öt esetben 56 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében hat esetben 169 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt három, közokirat-hamisítás miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.

 

Borítókép: Európai Unióba igyekvő migránsok (Fotó: MTI/EPA/BELTA/Leanyid Scseglov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.