A Műjégpályán várja a választás eredményét Márki-Zay Péter

Az viszont még kérdéses, hogy választási szövetségeseivel várja-e a szavazatok eredményét.

2022. 03. 28. 12:56
20220316 Dunakeszi Márki-Zay Péter, az ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje lakossági fórumot tart. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Városligeti Műjégpályán tartja választási eredményváróját Márki-Zay Péter – erősítette meg lapunk információit a sportszolgáltató központ. Az továbbra sem egyértelmű, hogy ezen az eseményen a hat baloldali párt is részt vesz. 

Lapunk a napokban baloldali forrásainkra hivatkozva arról írt, a választási kampányhoz hasonlóan Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltre és csapatára hagyta a baloldali tömörülés az április 3-i választás eredményvárójának szervezését, mely feltehetően a fővárosi műjégpályán lesz. Forrásunk elismerte, a hatpárti összefogás résztvevői az utolsó pillanatban kezdtek bele a helyszín kiválasztásának és lefoglalásába, a választás végül a műjégpályára esett. 

Az viszont továbbra sem egyértelmű, hogy a baloldal számára egyre kínosabb Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, valamint az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett a baloldali szövetség pártjai is jelen lesznek-e. 

Forrásaink úgy fogalmaztak – „van rá törekvés, és cél” a közös rendezvény, de erről még nem született döntés. Lapunk nemrégiben arról is írt, hiába indulnak összefogásban, közös listán, a baloldal szereplői várhatóan önállóan szervezik meg saját eredményvárójukat, és ami a lényeg: közös miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter nélkül. A baloldal belső ügyeire rálátó forrásaink korábban arról is beszéltek, hogy a közös eredményváró meghiúsulásának elsődleges oka Márki-Zay Péter támogatottsága körül keresendő. Vagyis az lehet, hogy Márki-Zay Péter támogatottsága immár valamennyi közvélemény-kutatás alapján súlyos mélyrepülést mutat, ennél fogva a pártelnökök aligha akarnak majd együtt mutatkozni bukott jelöltjükkel.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.