Algériai, pakisztáni és bangladesi bevándorlók is rendőrkézen

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. március 22-én összesen 243 határsértőt tartóztattak fel és 143 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján.

Forrás: Police.hu2022. 03. 23. 8:06
null
Szatymaz, 2015. szeptember 3. Egy rendõr, felnyitja egy embercsempész határsértõkkel teli kocsijának csomagtartóját az M5-ös autópálya szatymazi pihenõjében 2015. szeptember 3-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Police.hu cikkéből kiderül:

  • Bács-Kiskun megyében a rendőrök 9 esetben összesen 44 határsértőt tartóztattak fel Mohács-Sárhát, Hóduna, Tompa, Mátételke, Bácsbokod, Petőfiszállás és Bácsborsód közigazgatási területén.
  • Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 193 határsértőt tartóztattak fel, Öttömös, Szeged, Szeged-Gyálarét, Röszke, Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.
  • Győr-Moson-Sopron megyében egy alkalommal, Jánossomorja külterületén 2; Pest megyében egy alkalommal, Budaörs belterületén 4 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, szír, marokkói, tunéziai, líbiai, afgán, tunéziai, pakisztáni, bangladesi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 4, Csongrád-Csanád megyében 5 esetben a rendőrök összesen 143 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában egy esetben embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.