időjárás 26°C Ottó 2022. július 2.
logo

Csökkent a sztrájkoló pedagógusok száma januárhoz képest

Munkatársunktól
2022.03.16. 13:10 2022.03.16. 21:48
Csökkent a sztrájkoló pedagógusok száma januárhoz képest

A tárca köszönetét fejezi ki, hogy a mai napon a pedagógusok mintegy 87%-a felvette a munkát és nem vett részt a szakszervezetek kormányellenes kampányakciójában – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) lapunkhoz eljuttatott közleményében. Az EMMI kiemelte: a mai 13 %-os részvételi arány elmarad még a januári jogszerűtlen sztrájkban résztvevők 17%-os arányától is.

A kormány továbbra is arra kéri a pedagógus szakszervezeteket és a pedagógusokat, hogy a mozdonyvezetők példáját követve fontolják meg a sztrájk felfüggesztését – hangsúlyozta a minisztérium.

Ahogy arról már beszámoltunk, miután a pedagógus szakszervezetek kevesellték a kormány januárban végrehajtott tízszázalékos béremelését, január 31-re kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdettek, majd mivel ez nem vezetett eredményre, március 16-ra már határozatlan ideig tartó munkabeszüntetést jelentettek be.

A pedagógus szakszervezetek annak ellenére is ragaszkodnak a jogellenes sztrájkhoz, és arra kérik a szülőket, ne vigyék iskolába a gyermekeiket hogy a Fővárosi Ítélőtábla korábban kimondta: csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk, vagyis az iskoláknak a sztrájk idején is biztosítaniuk kell a gyermekfelügyeletet és az oktatást és mindezt az alapvető jogok biztosa is megerősítette. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Katona Vanda)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.