Menekülni próbáló embercsempészeket fogtak el az M9-esen

A rendőrök a Bogyiszló térségében lévő ellenőrzőpontnál akartak igazoltatni egy kisbuszt, de az a jelzés ellenére tovább hajtott.

Forrás: MTI2022. 03. 12. 10:17
null
Vitnyéd, 2020. október 26. Rendõrségi zárás a Gyõr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél, ahol öngyilkos lett egy felfegyverkezett embercsempész 2020. október 26-án. A rendõrök megállítottak egy Ausztria felé haladó jármûvet a 85-ös számú fõúton. A gépkocsi vezetõje, kezében egy lõfegyverrel és egy kézigránáttal, kiugrott és elszaladt. A rendõrök követték, megállásra szólították fel, de ennek nem tett eleget, ezért figyelmeztetõ lövést adtak le. Ekkor a férfi maga ellen fordította fegyverét. Eközben a nála lévõ kézigránát felrobbant. A gépkocsiban a sofõrön kívül öt illegális bevándorló utazott. Hárman elfutottak a helyszínrõl, felkutatásuk folyamatban van. Két külföldit elõállítottak. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök követték a kisbuszt, már lakott területen utolérték és megállították a járművet, amelyet egy 44 éves, osztrák állampolgárságú férfi vezetett, mellette egy 35 éves, cseh származású női utassal.
A kisbuszból ekkor hét férfi ugrott ki és szaladt el, de a bogyiszlói polgárőrök segítségével gyorsan elfogták a négy afgán, két pakisztáni és egy indiai férfit, akik nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

Őket előállították, majd a hajnali órákban visszaszállították az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az osztrák férfit és a cseh nőt őrizetbe vették, ellenük embercsempészés miatt indított eljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság – tudatta a rendőrség.

Borítókép: Rendőrségi zárás a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyédnél (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.