Az LMBTQ-ideológia a szeretet és a tudományosság álcáját ölti magára + videó

Bár az LMBTQ-ideológia Magyarországon még csak csírájában létezik, fel kell készülnünk, hogy nálunk is meg fog jelenni – hívta fel a figyelmet Bolyki László.

Forrás: Karc FM2022. 04. 15. 6:45
null
ITALY-PRIDE-MARCH Fotó: TIZIANA FABI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az LMBTQ-ideológia Magyarországon még csak csírájában létezik, fel kell készülnünk, hogy nálunk is meg fog jelenni – hívta fel a figyelmet a Karc FM Karcolat című műsorában Bolyki László, megjegyezve: Amerikában és Nyugat-Európában emiatt már konkrét egyházak szakadnak szét. A Budapesti fesztiválzenekar brácsaművésze szerint ebben a kérdéskörben

fontos elválasztani a genderideológia hatalmi törekvéseit az emberektől. Itt ugyanis nem az emberekről, hanem olyan hatalmi kérdésekről van szó, amelyek a szeretet és a tudományosság álcájába vannak beágyazva. 

A keresztyén prédikátorként és lelki gondozóként is tevékenykedő zenész kiemelte, hogy a szexualitással kapcsolatos jelenségek mindig is léteztek, a kérdés viszont az, hogy az adott kultúra ehhez hogyan viszonyult. 

Véleménye szerint Magyarországon az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás eredményéből is látszik, ahol az érvényesen szavazók több mint 92 százaléka, azaz 3,2 millióan álltak ki a gyermekek védelme mellett, sőt a hatpárti összefogás szimpatizánsainak többsége is nemmel szavazott, 

hogy ebben a témában a magyarok alapvetően másképp gondolkodnak, mint a nyugati társadalmak, annak ellenére, hogy ugyanolyan érzékenyítésen esnek át.

 Mint mondta, ez az eredmény a kormánynak komoly felhatalmazást és a gyermekvédelmi törvény szükségességét is megerősíti. Meglátása szerint bár tagadják, de a gyermekekre – akik a legkiszolgáltatottabbak – nézve igenis hatással van az LMBTQ-érzékenyítés, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a gyermekek szexuális nevelése a nagykorúságukig a szülők feladata. 

 Arra a kérdésre, hogy az egyház miért nem fogadja el a homoszexualitást, és miért nem szentesíti az azonos nemű párok kapcsolatát, Bolyki László úgy válaszolt: mivel akkor olyan dolgot szentelnének meg, amire a Szentírás azt mondja, hogy bűn. Szavai szerint be kell látni, hogy 

Isten mércéjét nem tudjuk maradéktalanul betölteni, így van a szexualitás területén is. Nekünk ugyanakkor mégis az a dolgunk, hogy képviseljük azt a mércét, amit az Isten adott nekünk és törekedjünk megfelelni annak

 – mutatott rá.

Borítókép: Pride Olaszországban (Fotó: Tiziana Fabi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.