időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo
Gál Szabolcs főtörzsőrmester nagy sebességgel csapódott ugrás közben a földbe

Irányított véradást szerveznek a lezuhant ejtőernyős katona számára

Szemán László János
2022.04.28. 12:04 2022.04.28. 12:30
Irányított véradást szerveznek a lezuhant ejtőernyős katona számára

Túljutott a közvetlen életveszélyen Gál Szabolcs ejtőernyős főtörzsőrmester, aki ugrás végén nagy sebességgel csapódott a földbe. A Honvéd Kórházban kezelik, gyógyításához folyamatosan vérre van szüksége. A Magyar Honvédség irányított véradásra kéri a polgárokat.

Gál Szabolcs főtörzsőrmester egy ejtőernyős gyakorlaton vett részt a szandaszőlősi katonai repülőtéren, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség. 

A Magyar Honvédség világbajnok ejtőernyős-válogatottjának tagja – több mint 5500 ugrással a háta mögött – hétfőn nagy sebességgel csapódott a földbe, a tapasztalt katonasportolót súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, még zajlik a vizsgálat.

A magyar katonai ejtőernyős-válogatott tagjának az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához vérre van szüksége. Kollégái már összefogtak a nemes ügy érdekében, sokan nyújtották a karjukat, hogy segítsenek. Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését. Gál főtörzsőrmestert Budapestre szállították, jelenleg az MH Egészségügyi Központban, a Honvédkórházban kezelik.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az ejtőernyős tiszthelyettes túljutott az életveszélyen, ám felgyógyulása hosszú hónapokat, akár éveket vehet igénybe.

Az irányított véradáshoz szükséges adatok:

Név: Gál Szabolcs
Születési idő: 1989. 08. 30.
TAJ-szám: 042934750

Borítókép: Gál Szabolcs főtörzsőrmester (Fotó: Magyar Honvédség)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.