Irányított véradást szerveznek a lezuhant ejtőernyős katona számára

Túljutott a közvetlen életveszélyen Gál Szabolcs ejtőernyős főtörzsőrmester, aki ugrás végén nagy sebességgel csapódott a földbe. A Honvéd Kórházban kezelik, gyógyításához folyamatosan vérre van szüksége. A Magyar Honvédség irányított véradásra kéri a polgárokat.

2022. 04. 28. 12:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gál Szabolcs főtörzsőrmester egy ejtőernyős gyakorlaton vett részt a szandaszőlősi katonai repülőtéren, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség. 

A Magyar Honvédség világbajnok ejtőernyős-válogatottjának tagja – több mint 5500 ugrással a háta mögött – hétfőn nagy sebességgel csapódott a földbe, a tapasztalt katonasportolót súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, még zajlik a vizsgálat.

A magyar katonai ejtőernyős-válogatott tagjának az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához vérre van szüksége. Kollégái már összefogtak a nemes ügy érdekében, sokan nyújtották a karjukat, hogy segítsenek. Az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését. Gál főtörzsőrmestert Budapestre szállították, jelenleg az MH Egészségügyi Központban, a Honvédkórházban kezelik.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az ejtőernyős tiszthelyettes túljutott az életveszélyen, ám felgyógyulása hosszú hónapokat, akár éveket vehet igénybe.

Az irányított véradáshoz szükséges adatok:

Név: Gál Szabolcs
Születési idő: 1989. 08. 30.
TAJ-szám: 042934750

Borítókép: Gál Szabolcs főtörzsőrmester (Fotó: Magyar Honvédség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.