Kormánypárti képviselettel húznák ki Miskolc szekerét a kátyúból

Megmentené a baloldaltól az országot a miskolci Fidesz, amely szerint a gyurcsányista szivárványkoalíció a borsodi megyeszékhelyen már csúnyán leszerepelt, éppen ezért nem szabad a kezükbe adni a kormányrudat. Nagy Ákos fideszes frakcióvezető úgy véli, Miskolc szorult helyzetén csak akkor lehet változtatni, ha a városban a kormánypárti országgyűlési képviselőjelölteknek szavaznak bizalmat.

2022. 04. 01. 12:42
Nagy Ákos Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldali szivárványkoalíció, Veres Pál vezetésével 2019 októberében átvette Miskolc irányítását, ugyanezek az emberek, Gyurcsány Ferenc vezetésével az ország vezetését akarják megkaparintani a vasárnapi választásokon – erről beszélt pénteken délben sajtótájékoztatón a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos elmondta: miskolciként két és fél éve a saját bőrükön érzik, milyen az, ha a baloldal újra hatalmat kap.

– Mi már tudjuk, milyen az, amikor a pártok önmagukkal vannak elfoglalva egy város irányítása helyett. Milyen az, amikor munka helyett nyafognak a választott vezetők, és visszafelé mutogatnak. Milyen az, amikor egy gyenge, frakciónélküli, pártnélküli, politikailag magatehetetlen ember áll egy város élén

– emelte ki a kormánypárti politikus. Hozzátette: Miskolcon nem kell elképzelni, milyen lenne az élet az országban, ha a baloldal kerülne hatalomra, ha Gyurcsány és miskolci barátai, élükön Varga Lászlóval nyernék meg a választást. Szavai szerint az történne az országban, ami most történik Miskolcon. 

 

Működő várost adtak át 2019-ben 

 

Nagy Ákos rámutatott arra, hogy 2019 őszén a kormánypártok egy jól működő várost adtak át a baloldalnak. – Miskolcra, 2010 és 2019 között, mintegy 200 milliárd forint működő tőke érkezett, a szocialisták által korábban felvett gigahiteleket pedig – igaz, kormányzati segítséggel – sikerült konszolidálni. Miskolc gazdasága szárnyalt: a város iparűzésiadó-bevételei kilenc év alatt megduplázódtak, a munkanélküliek száma, szűk egy évtized alatt, a negyedére csökkent. A város kulturális élete új lendületet vett, Miskolc idegenforgalma pezsgésnek indult, elkezdődtek, illetve folytatódtak a soha nem látott mértékű nagyberuházások Tapolcán, Diósgyőrben és Lillafüreden. A városi infrastruktúra, benne a helyi közlekedéssel európai színvonalat mutatott, de ami a legfontosabb és a legnagyobb különbség a mai miskolci hétköznapokon, 2019 előtt rendben jártak a buszok és a villamosok – hangsúlyozta a fideszes frakcióvezető.

Hozzátette: emellett kiköltöztették a fészekrakókat, felszámolták a miskolci nyomortelepek nagy részét, és létrehozták az ország egyik legkomolyabb városi rendészetét. Szavai szerint rend volt a városban, rend volt a fejekben. 

 

Újra hitelhez nyúlna a baloldal 

 

Nagy Ákos feltette a kérdést, hogy hová jutott Miskolc 2022 tavaszára? – Az ország egyik legjobban működő helyi tömegközlekedését, Veres Pál polgármester vezetésével, néhány hét alatt szétverték. Tömegeket hoztak megalázó helyzetekbe a követhetetlen menetrend-változtatásokkal, a lelketlen, kommunikációnak nevezett magyarázkodásokkal. Emellett a Mokrai Mihály önkormányzati képviselő és Varga László baloldali országgyűlési képviselőjelölt által vezetett, nagyrészt egzisztenciális okokra visszavezethető politikai belharcoknak súlyos következményei lettek: Miskolc gazdasága, a város cégei 2022 elejére olyan helyzetbe kerültek, hogy Veres Pálék már azt az adósságot sem tudják visszafizetni, amelyet elődeik, a 2010 előtti baloldali városvezetés vett fel – fejtette ki Nagy Ákos, aki szerint ezért akarnak most nyolcmilliárd forintos gigahitelt felvenni.

Hozzáfűzte: a presztízs és egzisztenciális belharcok eredményeképpen Varga László klánja uralja a Miskolc Holding Zrt. kulcspozícióit és a városházi adminisztráció politikailag releváns posztjait. 

 

Békét és fejlődést akar a Fidesz 

 

 Veres Pál polgármester mindeközben a statikus statiszta szerepébe süllyedt: magatehetetlen, politikai báb lett. Luxusgépjárművek vásárlásában és drága külföldi utak szervezésében éli ki megmaradt ambícióját. Most éppen Dubajból tért vissza, szépen lebarnulva. Ez a kis kiruccanás fontosabb volt, mint a város rendes közgyűlése, ami a korai nyaralás miatt egy héttel később lesz

– fogalmazott Nagy Ákos. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az ország nem kerülhet olyan helyzetbe, mint amilyen helyzetbe hozta a baloldali szivárványkoalíció Miskolcot. Éppen ezért fontosnak tartja, hogy az országgyűlési választásokon olyan képviselőket kell választani, aki a remélhetően győztes Fidesz–KDNP vezette kormány segítségével változtatni tud – akár már a 2024-es önkormányzati választások előtt is – Miskolc helyzetén. – Biztatjuk Miskolc város polgárait, hogy szavazzanak Csöbör Katalinra és Kiss Jánosra, valamint a Fidesz–KDNP országos listájára. Szavazzanak a békére, mert ezt csak a Fidesz–KDNP garantálhatja – mondta Nagy Ákos.

Borítókép: Nagy Ákos (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.