Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Megfojtotta élettársát, majd moziba ment az anyjával

Összeverte és megfojtotta 30 éves élettársát C. Károly Zuglóban, majd édesanyjával a XV. kerületi Pólus Center mozijában egy akciófilmet nézett volna meg. A nyomozók a nézőtéren teperték a földre.

2022. 04. 04. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentéstől számított három óra alatt azonosították és elfogták egy zuglói gyilkosság gyanúsítottját vasárnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói. A XV. kerületi Pólus Center mozijának vetítőtermében fogták el a 32 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölte élettársát.

A Pólus Center mozijából viszik ki a nyomozók C. Károlyt (Forrás:police.hu)

A BRFK ma sajtótájékoztatón számolt be a részletekről.

A nyomozás adatai szerint a férfi körülbelül két hónappal korábban ismerkedett meg a 30 éves nővel. A bűncselekmény napján 

a XIV. kerületi lakásban táncolás közben vesztek össze, a férfi a másik szobába küldte a nő gyerekét, majd bántalmazta az asszonyt, végül elment otthonról. Amikor a kisfiú elő mert jönni, az anyját a padlón fekve találta, már nem lélegzett. Telefonon hívta az apját, majd a mentőkkel is beszélt, akiket azután ő engedett be a lakásba. A mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni az áldozatot, de nem lehetett rajta segíteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a helyszínen beszerzett adatok alapján hajtóvadászatot indított az élettárs után. A rendőröknek sikerült telefonon elérniük a férfit, ő azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy hol tartózkodik. A hajtóvadászat eredményeként a BRFK nyomozói 21 óra 35 perckor 

egy XV. kerületi bevásárlóközpont (Pólus Center – a szerző) mozijában találták meg és fogták el a feltételezett elkövetőt, aki anyjával éppen az új szuperhősfilmet nézte. C. Károlynak esélye sem volt az ellenállásra, megbilincselve állították elő a Teve utcába, ahol emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi a bántalmazást beismerte, az ölést azonban tagadta – annak ellenére, hogy az április 4-én soron kívül elvégzett igazságügyi boncolás megállapította: az áldozatot megfojtották. A gyanúsítottat a fővárosi rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Borítókép: Bilincsben vitték el a moziból a nyomozók C. Károlyt (Forrás:police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.